- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σχεδόν 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ ξόδεψαν οι Καναδοί το 2017 για αγορά κάνναβης
Περίπου 4,9 εκ. καταναλωτές δίνουν ο καθένας για κάνναβη 1.200 δολάρια ετησίως
Οι Καναδοί ξόδεψαν 5,7 δισεκατομμύρια καναδικά δολάρια (3,7 δισεκατομμύρια ευρώ) για να αγοράσουν κάνναβη το 2017, ανακοίνωσε η καναδική στατιστική υπηρεσία.
Σε ό,τι αφορά την αξία η παραγωγή «της βιομηχανίας κάνναβης ισοδυναμεί με αυτή της μπύρας» και είναι «πιο ισχυρή από αυτή του καπνού», τονίζει η υπηρεσία.
Το μεγαλύτερο ποσό (περισσότερο από το 90%) πήγε στην αγορά κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, που προς το παρόν απαγορεύεται στον Καναδά, όμως αναμένεται να νομιμοποιηθεί από το καλοκαίρι. Τα υπόλοιπο ποσό αφορά την αγορά κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, η οποία είναι νόμιμη στον Καναδά από το 2001.
Ο αριθμός των καταναλωτών το 2017 εκτιμώταν στα 4,9 εκατομμύρια, με κάθε έναν να δίνει κατά μέσο όρο 1.200 δολάρια για την αγορά κάνναβης, διευκρινίζει η στατιστική υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.
«Τα έξοδα των καταναλωτών για κάνναβη αυξάνονται ετησίως κατά περισσότερο από 6% κατά μέσο όρο» από το 1961, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Στην ηλιακή ομάδα 18-24 ετών περιλαμβάνονται οι μεγαλύτεροι καταναλωτές κάνναβης το 2017. Η κατανάλωση στην ομάδα 45-64 ετών έχει σταδιακά αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με την ομάδα αυτή να αποτελεί σχεδόν το ένα τέταρτο των καταναλωτών το 2017 έναντι μόλις 4% το 1975.
Η περισσότερη κάνναβη που καταναλώνεται στον Καναδά παράγεται στη χώρα, ενώ οι εισαγωγές εκπροσωπούν περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια (195 εκατομμύρια ευρώ).
Αντίθετα οι νόμιμες εξαγωγές κάνναβης από τον Καναδά φτάνουν το 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια (780 εκατομμύρια ευρώ) το 2017.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.