- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Αλβανός πρωθυπουργός: «Δεν φταίμε εμείς που επιδεινώθηκαν οι σχέσεις με την Ελλάδα»
«Πρέπει να λύσουμε όλα τα προβλήματα μεταξύ μας» πρόσθεσε ο Έντι Ράμα
Τη βούληση τόσο του ίδιου όσο και της κυβέρνησής του να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις με την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.
Σε ομιλία για την επέτειο ίδρυσης της νεολαίας του κόμματός του, αντέκρουσε τις κατηγορίες ότι φέρει ευθύνη για την επιδείνωση των σχέσεων της χώρας του με την Ελλάδα.
«Απεναντίας, εμείς είμαστε πρωταγωνιστές ώστε να τις οδηγήσουμε στο μέλλον σε ένα νέο επίπεδο στρατηγικής κατανόησης και συνεργασίας» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι οι δύο χώρες βρίσκονται στο τραπέζι συνομιλιών «ως γείτονες που σέβονται την αρχή για να είναι ισότιμες».
«Για να έχουμε μηδενικά προβλήματα με την Ελλάδα θα πρέπει να λύσουμε όλα τα προβλήματα, και προς την κατεύθυνση αυτή η κυβέρνησή μας έχει εντοπίσει νέους και άγνωστους μέχρι τώρα διαύλους διάλογου και κατανόησης με την ελληνική πλευρά» πρόσθεσε ο Έντι Ράμα.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στο πλαίσιο της διευθέτησης των προβλημάτων θα αντιμετωπιστούν και οι υποθέσεις του παρελθόντος, «με διάλογο και κατανόηση αλλά σεβόμενοι το πλαίσιο της ιστορίας και της στρατηγικής μας».
Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη εξέλιξη στα Σκόπια, όπου η τοπική Βουλή ψήφισε το νόμο αναγνώρισης ως επίσημης της αλβανικής γλώσσας, ο κ. Ράμα κάλεσε όλους τους Αλβανούς «να νιώθουν περήφανοι για το γεγονός αυτό».
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι τα Τίρανα επιθυμούν στην πράξη ώστε «τα Σκόπια να είναι μια ισχυρή, σταθερή, δημοκρατική και αναπτυγμένη χώρα για την εξασφάλιση της ευημερίας και αρμονίας στους δύο λαούς που την απαρτίζουν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.