Ο βομβιστής της Νέας Υόρκης δεν συνδέεται με τρομοκράτες στο Μπαγκλαντές
«Συλλέξαμε στοιχεία και πληροφορίες από τα μέλη της οικογένειάς του, την σύζυγό του, τον πεθερό του και την πεθερά του»
Το Μπανγκλαντές δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να συνδέει τον δράστη της επίθεσης τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη Ακάγιεντ Ουλά με μαχητές στη χώρα αυτή, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας.
«Συλλέξαμε στοιχεία και πληροφορίες από τα μέλη της οικογένειάς του, την σύζυγό του, τον πεθερό του και την πεθερά του» δήλωσε ο επικεφαλής της μονάδας της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Μπανγκλαντές Μονιρούλ Ισλάμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.
«Στο Μπανγκλαντές δεν βρήκαμε να υπάρχει κανένας σύνδεσμος και δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε κανέναν συνεργάτη του που να ήταν ή να είναι αναμεμειγμένος σε οποιεσδήποτε τρομοκρατικές οργανώσεις» πρόσθεσε ο ίδιος.
Σε βάρος του 27χρονου ασκήθηκε χθες δίωξη για οπλοκατοχή, υποστήριξη τρομοκρατικής ενέργειας και τρομοκρατική απειλή ενώ ενδέχεται να ασκηθεί δίωξη και με βάση την ομοσπονδιακή νομοθεσία.
Ο Ουλά, που κατάγεται από το Μπαγκλαντές και είναι μόνιμα εγκατεστημένος στις ΗΠΑ από το 2011, συνελήφθη την Δευτέρα, μετά την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετήσει επάνω του, σε μια υπόγεια διάβαση, ανάμεσα στην Τάιμς Σκουέρ και τον σταθμό λεωφορείων Πορτ Οθόριτι.
Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ο ίδιος, στην κοιλιακή χώρα και τα χέρια, καθώς και άλλοι τρεις άνθρωποι, που φέρουν μόνο ελαφρά τραύματα.
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο υποστήριξε ότι ο δράστης «εμπνεύστηκε» την πράξη του από τζιχαντιστικές οργανώσεις και ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω του Διαδικτύου. Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ουλά είπε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να εκδικηθεί για τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και αλλού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιλούν για μικρότερο αριθμό
Συμβουλές για την προστασία των καταναλωτών από τις αναδυόμενες απειλές
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
Οδικός χάρτης για ελάχιστες τιμές στα κινεζικά EV, μετά τους δασμούς της ΕΕ
Οι έλεγχοι πυρασφάλειας είχαν γίνει δύο ή τρεις φορές σε δέκα χρόνια λειτουργίας του μπαρ
Συνεχίζεται η έρευνα για το καλώδιο Φινλανδίας–Εσθονίας στον Κόλπο της Βαλτικής
Οι Ιρανοί επιχειρούν να οδηγήσουν μαζικά τη χώρα τους στην επόμενη μέρα
Ο κρίσιμος ρόλος των γυναικών στον αγώνα για την ανατροπή των Αγιατολάχ
Η Κάγια Κάλλας προαναγγέλλει πρόσθετα μέτρα – Διπλωματικές πιέσεις και πολιτικές διαφωνίες
Οι πρώτες δηλώσεις του ΠτΔ της Κύπρου μετά την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του
Νέα Μαχσά Αμινί βάζει φωτιά στη γυναικεία επανάσταση της χώρας
Διακοπή ρεύματος και δύο ελαττωματικά μαχαίρια στην εκδήλωση των ομογενών στην Κωνσταντινούπολη
«Στοχευμένη προσπάθεια να πληγεί ο πρόεδρος» λέει ο κ. Χαραλάμπους
«Αν δεν το κάνουμε εμείς αυτό, θα την καταλάβουν η Ρωσία ή η Κίνα»
Η θέαση των εξελίξεων χωρίς την ουσιαστική πρόταση αποτελεσματικών λύσεων
Πώς θα είναι οι ζωές μας τα επόμενα χρόνια;
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
Οι επιλογές που εξετάζονται για να προστατευθεί η εδαφική ακεραιότητά της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.