Κοσμος

Ο κύβος ερρίφθη: Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα ο Ερντογάν

Στην ατζέντα των θεμάτων η έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται για εμπλοκή στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ερντογάν, Αθήνα
EPA

Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ο Ερντογάν γίνεται ο πρώτος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας που επισκέπτεται την Ελλάδα μετά από 65 χρόνια και την επίσκεψη του Τζελάλ Μπαγιάρ.

«Ο Πρόεδρος μας είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας που επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από 65 χρόνια. Θεωρώ ότι η επίσκεψη αυτή θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα» εκτίμησε ο κ. Τσαβούσογλου.

Ο Ερντογάν είχε επισκεφθεί την Αθήνα ως πρωθυπουργός, θέση που κατείχε από το 2003 έως το 2014 πριν θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος.

Προσφυγικές ροές, συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, Κυπριακό, ενταξιακές διαπραγματεύσεις, διμερείς οικονομικές σχέσεις και έκδοση Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται για εμπλοκή στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016, θα βρίσκονται στην ατζέντα των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ