Κοσμος

Ο φακός του Reuters φωτογραφίζει όπως κανείς άλλος την αγωνία του παιδιού στην Υεμένη που ξέρει ότι θα πεθάνει από την πείνα (εικόνες)

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες του Χαλίντ Αμπντάλα, ενώ την ίδια ώρα η Μέση Ανατολή διαλύεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υεμένη
REUTERS/Khaled Abdullah

Έρευνα χρηματοδοτούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιεί ότι χιλιάδες άνθρωποι στην Υεμένη θα αφήνουν την τελευταία τους πνοή καθημερινά εάν η στρατιωτική συμμαχία με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία δεν άρει το μπλόκο που έχει επιβάλει σε όλα τα ζωτικά λιμάνια της χώρας.

Η εν λόγω προειδοποίηση έπεται ανακοίνωσης του Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού που υπολογίζει ότι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι στα πολυπληθή αστικά κέντρα της Υεμένης δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και ο κίνδυνος εξάπλωσης της χολέρας είναι πιο ρεαλιστικός από ποτέ.
Υεμένη

Στο μεταξύ οι φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, Χαλίντ Αμπντάλα, συγκλονίζουν και δείχνουν το μέγεθος του υποσιτισμού των παιδιών σε μια χώρα που μαστίζεται εδώ και χρόνια από έναν εμφύλιο πόλεμο που δεν φαίνεται να συγκινεί ιδιαίτερα τη διεθνή κοινότητα.
Υεμένη

«Εάν τα λιμάνια παραμείνουν αποκλεισμένα η χώρα κινδυνεύει με μια έλλειψη τροφίμων άνευ προηγουμένου», αναφέρει η αμερικανική έρευνα.

Και τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν από τη Σαουδική Αραβία να επιτρέψει την παροχή βοήθειας από το λιμάνι Hodeidah της Υεμένης, το οποίο ελέγχεται από τους αντάρτες Χούτι, τους βασικούς εχθρούς της σαουδαραβικής συμμαχίας.
Υεμένη

«Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και οι σύμμαχοι των Σαουδαράβων έχουν μόνο λίγες εβδομάδες μπροστά τους για να αποφύγουν να θεωρηθούν υπόλογοι ενός λιμού βιβλικών διαστάσεων», υπογραμμίζει με μήνυμά του στο Twitter ο επικεφαλής του Νορβηγικού Συμβουλίου Προσφύγων, Γιαν Έγκελαντ. 
Υεμένη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ