- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντουτέρτε: Σκότωσα άνθρωπο στα 16 μου για ένα βλέμμα
Στην ίδια ομιλία απείλησε ότι θα χαστουκίσει την ειδική εκπρόσωπο του ΟΗΕ Ανιές Καλαμάρ
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε παραδέχτηκε ότι μαχαίρωσε και σκότωσε έναν άνδρα όταν ήταν ακόμη έφηβος.
Την αποκάλυψη έκανε σε ομιλία του, στο περιθώριο της συνόδου της APEC που διεξάγεται στην Ντανάνγκ του Βιετνάμ, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον "πόλεμο" κατά των ναρκωτικών που έχει κηρύξει στη χώρα του.
Το βράδυ της Πέμπτης, μιλώντας στην κοινότητα των Φιλιππινέζων που ζουν στην πόλη, ο Ντουτέρτε απείλησε επίσης ότι θα "χαστουκίσει" την Ανιές Καλαμάρ, την ειδική εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών για τις αυθαίρετες ή με συνοπτικές διαδικασίες εκτελέσεις. Εξύβρισε επίσης, με βαριές εκφράσεις, όσους επικρίνουν την εκστρατεία του για την καταστολή του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.
"Όταν ήμουν έφηβος, μπαινόβγαινα στη φυλακή. Συμμετείχα σε τσαμπουκάδες εδώ κι εκεί. Στα 16 μου, είχα ήδη σκοτώσει κάποιον. Έναν πραγματικό άνθρωπο, έναν τσαμπουκά. Ήμουν μόνο 16 ετών. (Τον σκότωσα) απλώς για ένα βλέμμα. Πόσους περισσότερους τώρα που είμαι πρόεδρος;" διερωτήθηκε.
Ο 72χρονος Ντουτέρτε εξελέγη το 2016 με την υπόσχεση ότι θα εξαλείψει το εμπόριο ναρκωτικών και ότι θα σκοτώσει έως και 100.000 εμπόρους και τοξικομανείς. Αφότου ανέλαβε την προεδρία, πριν από 16 μήνες, αστυνομικοί έχουν σκοτώσει 3.967 ανθρώπους και άγνωστοι δράστες σκότωσαν άλλου 2.290 υπόπτους για υποθέσεις ναρκωτικών. Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, χιλιάδες άλλοι έχουν δολοφονηθεί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Ο πρόεδρος παραμένει πολύ δημοφιλής στο αρχιπέλαγος καθώς πολλοί Φιλιππινέζοι θεωρούν ότι η ασφάλεια βελτιώθηκε επί των ημερών του. Όμως οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν για μαζικές εξωδικαστικές εκτελέσεις, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.
Οι σύμβουλοι του Ντουτέρτε ζητούν συχνά από τους δημοσιογράφους να μην παίρνουν κατά γράμμα τα όσα λέει ο πρόεδρος γιατί του αρέσει να "αστειεύεται" και να "υπερβάλει".
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος μπορεί να τον διαδεχτεί
Η αφοπλιστική απάντησή της όταν την ενημέρωσαν ότι φαίνονται
Αυστηρά μέτρα από την κυβέρνηση με παρακολούθηση οθονών και φίλτρα στο διαδίκτυο
«Ενδιαφερόταν για το FBI και τα όπλα»
Οι εξελίξεις σε Βενεζουέλα και Ιράν επιταχύνουν τα πολεμικά γυμνάσια απέναντι στην κινεζική απειλή
Το κυβερνητικό σχέδιο που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το Φθινόπωρο
Τι αναφέρει κοινή ανακοίνωση για τις συμβάσεις των εργαζομένων και τη μελλοντική λειτουργία του ομίλου
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα πραγματικά κρούσματα μπορεί να είναι περισσότερα
Της απαγορεύτηκε να πλησιάζει το παιδί
Νεκρός και ο μαθητής που άνοιξε πυρ
Μέσα από αναρτήσεις της μοιράζοταν την περιπέτειά της και έδινε αισιόδοξα μηνύματα στους ακολούθους της
Σε δύσκολη θέση ο Αμερικανός πρόεδρος
Πολλοί χρήστες των social media έσπευσαν να στηρίξουν τη δημοσιογράφο
«Δεν θα πάρω μαθήματα πατριωτισμού από σένα», απάντησε η Μαρίν Τοντελιέ
Το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον άλλες δέκα ημέρες
Η υπόθεση εξαφάνισης που αποκάλυψε ένα αποτρόπαιο έγκλημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.