Κοσμος

Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε πύραυλο από την Υεμένη (video)

Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε κοντά στο αεροδρόμιο του Ριάντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
30 Days Timelapse at Sea | 4K | Through Thunderstorms, Torrential Rain & Busy Traffic

Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε βαλλιστικό πύραυλο από την Υεμένη σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες βασίζονται στην ισχυρή έκρηξη που ακούστηκε κοντά από το αεροδρόμιο του Ριάντ.

Το αραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια επικαλούμενο πηγή της σαουδαραβικής αεράμυνας μετέδωσε ότι ένας πύραυλος αναχαιτίστηκε στα βορειανατολικά της πρωτεύουσας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες. Ο πύραυλος, όπως όλα δείχνουν, στόχευε το διεθνές αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ».

Τηλεοπτικό δίκτυο που συνδέεται με τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης εκτόξευσαν έναν πύραυλο τύπου Burkan 2-H αργά το Σάββατο. Σύμφωνα με την ομάδα, ο πύραυλος αυτός ταξίδεψε περισσότερα από 500 χιλιόμετρα και πέρασε τα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία. 

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι σαουδαραβικές δυνάμεις αναχαιτίζουν πύραυλο που έχει εκτοξευθεί από την Υεμένη.

Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε πύραυλο από την Υεμένη

Το κρατικό κανάλι Αλ Εχαμπαρίγια χαρακτήρισε τον πύραυλο «περιορισμένου μεγέθους» και ότι δεν έχει προκαλέσει ζημιές.

Η Υεμένη είναι μια διχασμένη χώρα σε μια εμφύλια διαμάχη ετών μεταξύ των δυνάμεων της αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνησης του προέδρου Μανσούρ Χαντί και των ανταρτών Χούτι.

Η Σαουδική Αραβία είναι επικεφαλής της εκστρατείας εξόντωσης των αναρτών Χούτι. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ