Κοσμος

Ρις Γουίδερσπουν: «Νιώθω αηδία για τον σκηνοθέτη που μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου» (εικόνες)

Και οργή για το κατεστημένο που απαιτεί σιωπή για να κρατήσεις δουλειά και καριέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377194-778668.jpg
Ian Gavan/Getty-Ideal Images

Σε ηλικία 16 ετών η Ρις Γουίδερσπουν έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης επίθεσης από σκηνοθέτη του Χόλιγουντ. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, παραγωγός ταινιών της και επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών, αλλά και μητέρα, μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως για τη δική της εμπειρία στο πλαίσιο της χιονοστιβάδας αποκαλύψεων για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις στο Χόλιγουντ με πέτρα του σκανδάλου τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη εβδομάδα για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ, για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο, και πολλές βιομηχανίες αναγκάζονται να θυμούνται και να ξαναζούν πολλές, δυσάρεστες αλήθειες.  Έχω κι εγώ τις δικές μου εμπειρίες, οι οποίες μου ξανάρχονται ολοζώντανες και δεν με αφήνουν να κοιμηθώ, να σκεφτώ ή να μιλήσω για τα αίσθημα του άγχους ή της ενοχής που νιώθω επειδή δεν μίλησα νωρίτερα», είπε η 41χρονη ηθοποιός.  

Συνέχισε σε πολύ προσωπικό τόνο: «Νιώθω αηδία για το σκηνοθέτη που μου επιτέθηκε όταν ήμουν 16 ετών και θυμό για τους ατζέντηδες και τους παραγωγούς που με έκαναν να αισθάνομαι ότι η σιωπή μου ήταν όρος για να κρατήσω τη δουλειά. Και εύχομαι να μπορούσα να σας πω ότι ήταν απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό στην καριέρα μου, αλλά δυστυχώς δεν ήταν. Βίωσα πολλαπλές εμπειρίες παρενόχλησης και επίθεσης και δεν μιλώ συχνά γι’ αυτές», παραδέχτηκε η Γουίδερσπουν.

«Ακούγοντας όλες αυτές τις ιστορίες τις τελευταίες ημέρες και αυτές τις γενναίες γυναίκες να μιλούν ανοιχτά απόψε για πράγματα που επί της ουσίας μας ζήτησαν να κρύψουμε κάτω από το χαλί, με έκαναν να θέλω να μιλήσω, να μιλήσω δυνατά γιατί αυτή την εβδομάδα ένιωσα λιγότερο μόνη απ' όσο σε όλη την καριέρα μου» κατέληξε η ηθοποιός που σάρωσε φέτος στα τηλεοπτικά βραβεία Emmy με το «Big Little Lies», μια σειρά για το φάντασμα της ενδοοικογενειακής βίας αλλά και την αλληλεγγύη των γυναικών στη σύγχρονη αμερικανική κοινωνία. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ