Κοσμος

Εύα Γκριν: «Σοκαρισμένη και αηδιασμένη» απώθησε τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν

Η μητέρα της ηθοποιού αποκαλύπτει το modus operandi του μεγιστάνα παραγωγού του Χόλιγουντ 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376996-778169.jpg
Gareth Cattermole/Getty-Ideal Images

Μία ακόμη σταρ του Χόλιγουντ κατηγορεί τον μεγιστάνα παραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, για σεξουαλική παρενόχληση. Πρόκειται για την Εύα Γκριν, το κορίτσι του Μποντ στο «Casino Royale», η οποία μίλησε για το πώς χρειάστηκε να απωθήσει τον Αμερικανό παραγωγό όταν της «ρίχτηκε» και για το πόσο «σοκαρισμένη και αηδιασμένη» αισθάνθηκε μετά από αυτό το περιστατικό.

Η 37χρονη ηθοποιός χαιρέτισε το θάρρος και την τόλμη των γυναικών που βγήκαν να μιλήσουν για τις επιθέσεις του Γουαϊνστάιν. Τόνισε, ωστόσο, πως θα πρέπει όλοι να αναγνωρίσουν ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική στον κόσμο του Χόλιγουντ.

Σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη η μητέρα της Γκριν και επίσης ηθοποιός, Μαρλέν Ζομπέρ, επιβεβαίωσε ότι ο Γουαϊνστάιν απείλησε να καταστρέψει την καριέρα της κόρης της αν εκείνη δεν ενέδιδε στις ερωτικές επιθυμίες του. Σύμφωνα με τη Ζομπέρ ο Αμερικανός παραγωγός πολιορκούσε για μήνες την Εύα Γκριν. «Η κόρη μου ήταν θύμα αυτού του φριχτού άνδρα. Ήταν επίμονος. Την κυνηγούσε για μήνες. Από τη στιγμή που ήρθε στο Παρίσι δεν άφησε την κόρη μου σε ησυχία». Σύμφωνα με τη Γαλλίδα ηθοποιό το modus operandi του παραγωγού ήταν πάντα ίδια: υποσχόταν ταινίες, καριέρα με αντάλλαγμα σεξουαλικές προτάσεις.

«Η Εύα δεν ενέδωσε, αλλά είχε τρομοκρατηθεί. Αυτός ο τύπος ήταν τόσο ισχυρός. Εξουσίαζε όλη τη βιομηχανία του κινηματογράφου. Τις έβαλε πολλά εμπόδια γιατί είχε θυμώσει. Της πήρε πολύ καιρό να ξεπεράσει την ιστορία με τον Γουαϊνστάιν. Η Εύα προτιμά να ξεχνά και να μην μιλά για αυτό», είπε η Ζομπέρ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ