- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εμπορικό αεροπλάνο συγκρούστηκε με ένα μικρό drone (μη επανδρωμένο αεροπλάνο) κοντά στο αεροδρόμιο του Κεμπέκ στις 12 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ο υπουργός Μεταφορών της χώρας κ. Μαρκ Γκαρνό.
Λεπτομερέστερα, αεροπλάνο της εταιρίας «Skyjet» που εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο χτυπήθηκε, ενώ ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ζαν Λεσάζ» του Κεμπέκ, κάτι που τελικά έγινε δίχως πρόβλημα.
«Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται σύγκρουση μεταξύ μη επανδρωμένου και εμπορικού αεροσκάφους στον Καναδά. Είμαι πολύ ανακουφισμένος που το εμπορικό δεν υπέστη παρά μικρές ζημιές και προσγειώθηκε με ασφάλεια» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο υπουργός.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Journal de Québec», το αεροπλάνο, όπου βρίσκονταν 6 επιβάτες και 2 του μέλη πληρώματος, χτυπήθηκε στο δεξί φτερό, ενώ βρισκόταν σε ύψος 450 μέτρων και σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο.
Ο υπουργός υπενθύμισε στους χειριστές των drones ότι το να βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια κάποιου αεροπλάνου τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι 25.000 δολάρια Καναδά (περίπου 13.000 ευρώ), με φυλάκιση ή και με τα δύο.
Στη συγκεκριμένη χώρα, τα drones απαγορεύονται σε ύψος μεγαλύτερο των 90 μέτρων και σε ακτίνα μικρότερη των 5,5 χιλιομέτρων γύρω από τ΄ αεροδρόμια. Από τις αρχές του έτους έχουν γίνει στο υπουργείο Μεταφορών 1.596 καταγγελίες για παράτυπες πτήσεις drones και οι 131 από αυτές τις περιπτώσεις ήταν «ανησυχητικές για την ασφάλεια των αερομεταφορών», είπε ο κ. Γκαρνό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε πρόκειται να τεθεί σε ισχύ
Εκτός ελέγχου περισσότερες από 200 πυρκαγιές - Στον «αέρα» ο τελικός του Μουντιάλ;
Η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται στη Γερμανία
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.