- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Σάλος στις ΗΠΑ με τον αστυνομικό που είπε «εμείς σκοτώνουμε μόνο μαύρους» - δείτε το βίντεο
O αστυνομικός ανακοίνωσε ότι παίρνει σύνταξη
Ενας αστυνομικός στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, ο οποίος απειλούνταν με απόλυση αφού βιντεοσκοπήθηκε να κάνει ρατσιστικά σχόλια, ανακοίνωσε πως παίρνει τη σύνταξή του, έκανε σήμερα γνωστό η τοπική αστυνομία.
Ένα βίντεο έδειχνε τον αστυνομικό Γκρεγκ Άμποτ να δηλώνει σε μια γυναίκα που καθόταν φοβισμένη μέσα σ' ένα σταματημένο όχημα πως δεν χρειάζεται να ανησυχεί επειδή «εμείς σκοτώνουμε μόνο μαύρους».
Παρόλο που της είχε δώσει την άδεια να πιάσει το κινητό τηλέφωνό της, η γυναίκα του εξηγούσε πως φοβόταν να κουνήσει τα χέρια της για να το πιάσει επειδή είχε δει «πάρα πολλά βίντεο με αστυνομικούς».
«Μα δεν είστε μαύρη», της απαντά ο Άμποτ στο βίντεο αυτό που τραβήχθηκε τον Ιούλιο 2016 από την κάμερά του, «θυμηθείτε, εμείς δεν σκοτώνουμε παρά τους μαύρους».
Το βίντεο, η ημερομηνία του οποίου συμπίπτει με μια περίοδο ρατσιστικών εντάσεων κυρίως μετά τον θάνατο του Φιλάντο Καστίλε, ενός μαύρου που σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του από την αστυνομία μπροστά στα μάτια της συντρόφου του, δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα από ένα τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος είχε διατυπώσει αίτημα να ανοίξουν αρχεία.
Ο Μάικ Ρέτζιστερ, ο υπεύθυνος της αστυνομίας της κομητείας Κομπ κοντά στην Ατλάντα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους πως ο αστυνομικός θα απομακρυνθεί από τη δύναμη της αστυνομίας επειδή «δεν υπάρχει χώρος γι' αυτού του είδους τα σχόλια κατά την επιβολή του νόμου». Ο υπεύθυνος χαρακτήρισε «ασυγχώρητα και ανάρμοστα» τα λόγια του αστυνομικού.
Η εφημερίδα Atlanta Journal-Constitution αναφέρει πως παραλλήλως ο αστυνομικός Γκρεγκ Άμποτ ανακοίνωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους ανωτέρους του ότι παίρνει τη σύνταξή του έπειτα από σχεδόν τριάντα χρόνια υπηρεσίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ευρωπαϊκές χώρες ενωμένες στο πλευρό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Περίπου 229 κάτοικοι ψήφισαν τον 45χρονο, δίνοντάς του προβάδισμα μόλις 25 ψήφων έναντι του αντιπάλου του
Εν μέσω κρίσης του «It Ends with Us»
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα νότια παράλια της χώρας
«Δεν έχω συναντήσει πιο φρικτή υπόθεση κακοποίησης ζώων» ανέφερε ο εισαγγελέας
Τι αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
To προηγούμενο με την υπόθεση του Τίμοθι ΜακΒέι
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο πάρκο, ενώ εκδηλώθηκε και μικρής έκτασης φωτιά
Δύο σοβαρά τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πολιτείες
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η Επιτροπή Νόμπελ έχασε την «ηθική πυξίδα» της
Το ποσό δόθηκε από τα ιδιωτικά εισοδήματα του μονάρχη
Προβλήματα σε επιχειρήσεις και online υπηρεσίες
«Πολιτικά και ιδεολογικά υποκινούμενη» η πρόθεση εκτιμούν οι εισαγγελείς
Οι ΗΠΑ σε τροχιά διπλωματικής σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους συμμάχους της
Έχει περάσει περίπου μισό αιώνα πίσω από τα κάγκελα
Στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας βγήκαν να διαμαρτυρηθούν περίπου 30.000 άτομα
Πιθανό το αίτημα για απονομή χάριτος
Σχεδόν μισή ημέρα μαθημάτων την εβδομάδα χάνεται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.