Β. Σόιμπλε: «Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται επί του παρόντος στην ατζέντα»
Το να ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση θα έστελνε λάθος μήνυμα στην Αθήνα λέει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας
Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει με την εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν προβλέπεται "επί του παρόντος".
Ερωτηθής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Mannheimer Morgen αν μπορεί να φανταστεί μια μερική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στην ατζέντα καθόλου».
Το να ξεκινήσει μια συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους θα έστελνε λάθος μήνυμα στην Αθήνα σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομία πηγαίνει καλύτερα και ανακάμπτει, είπε ο Σόιμπλε στην Mannheimer Morgen, όπως μετέδωσε το Reuters.
«Η χώρα δεν χρειάζεται μείωση του χρέους της τώρα, αλλά θα πρέπει να εξακολουθήσει να εργάζεται για την ανταγωνιστικότητά της», πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επισημαίνοντας ότι το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα για τα επόμενα 10-15 χρόνια είναι ήδη σχετικά χαμηλό.
Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Σόιμπλε δεν επιθυμούν να συζητήσουν για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία στις 24 Σεπτεμβρίου, κατά τις οποίες το ακροδεξιό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD προβλέπεται να εισέλθει για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο.
Οι συντηρητικοί Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ προηγούνται των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών με περίπου 15 ποσοστιαίες μονάδες στις δημοσκοπήσεις και θεωρούνται φαβορί ότι θα διατηρήσουν την εξουσία.
Ο Σόιμπλε, ο οποίος είναι υπουργός Οικονομικών από το 2009 και θα κλείσει τα 75 του χρόνια στις 18 Σεπτεμβρίου, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι επιθυμεί να διατηρήσει το υπουργείο του, αλλά η Μέρκελ ενδεχομένως να χρειαστεί να τον "θυσιάσει" προκειμένου να εξασφαλίσει μια συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συμμαχίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.