- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
O ρατσισμός και η ξενοφοβία σεργιανίζουν στη Μεσόγειο (εικόνες)
Ακινητοποιημένο ανοικτά της Τυνησίας το πλοίο που χρησιμοποιούν ακροδεξιοί για να κυνηγούν μετανάστες
Το πλοίο C-Star, που έχουν ναυλώσει Ευρωπαίοι ακροδεξιοί οι οποίοι θέλουν να εμποδίσουν τη διακίνηση μεταναστών ανοικτά της Λιβύης, ακινητοποιήθηκε τη Δευτέρα στα χωρικά ύδατα της Τυνησίας.
«Προς όλους (...) τους Τυνήσιους λιμενεργάτες: Μην αφήσετε το πλοίο του ρατσισμού C-Star να λερώσει τα λιμάνια της Τυνησίας. Διώξτε το, όπως έκαναν τα αδέλφια μας στη Ζαρζίς και στη Σφαξ (λιμάνια της αφρικανικής χώρας» τόνισε σε ανάρτησή του στο Facebook το συνδικάτο UGTT, το οποίο είχε λάβει βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2015 μαζί με άλλες τρεις οργανώσεις.

Το σκάφος ναύλωσε στο Τζιμπουτί η ακροδεξιά οργάνωση «Génération identitaire» με κεφάλαια που συγκέντρωσε μέσω διαδικτύου.
Ανεπιθύμητο
Το πλοίο, μήκους 40 μέτρων, αντιμετώπισε δυσκολίες ήδη από τις αρχές της Διώρυγας του Σουέζ στην Αίγυπτο, καθώς και κατά την πρώτη του προσπάθεια να ανεφοδιαστεί στην Κύπρο.
«Αρχίζουμε τις επιχειρήσεις μας στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, σας ζητάμε να εγκαταλείψετε την περιοχή διάσωσης» διεμήνυσαν οι ακροδεξιοί στα πληρώματα του Aquarius (του πλοίου της SOS Méditerranée και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα) και του Golfo Azzuro (της ΜΚΟ Proactiva Open Arms), σύμφωνα με τις καταγραφές των επικοινωνιών τους μέσω ασυρμάτου.

«Ενεργείτε ως υποκινητές για τους διακινητές ανθρώπων, τους επιτρέπετε να κερδίζουν εκατομμύρια. Θα σας παρακολουθούμε, η εποχή που κανένας δεν έβλεπε τι κάνετε τέλειωσε» πρόσθεσαν.
Έξω οι μετανάστες
Στα τοιχώματα του κύτους του, το πλοίο φέρει δυο τεράστια πανό που γράφουν στα αγγλικά «σταματήστε τη διακίνηση ανθρώπων» και «δεν θα κάνετε την Ευρώπη δική σας, επ' ουδενί».
Οι ακροδεξιοί επιδιώκουν οι μετανάστες που διασώζονται στα ανοικτά της Λιβύης, να οδηγούνται πίσω στις λιβυκές ακτές και να επαναπροωθούνται στις πατρίδες τους.
Όμως, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας, η Λιβύη δεν προσφέρει «ασφαλή λιμάνια» όπως απαιτείται από το Ναυτικό Δίκαιο κι έτσι οι μετανάστες οδηγούνται στην Ιταλία, όπου οι αρχές έχουν ήδη καταγράψει πάνω από 96.000 αφίξεις εφέτος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.