Κοσμος

Στην κατάψυξη για 75 χρόνια - Μακάβριο εύρημα σε παγετώνα της Ελβετίας (εικόνα)

Η απίστευτη ιστορία ενός ζευγαριού που χάθηκε το 1942 - Η πρώτη αντίδραση της κόρης τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
364283-753432.jpg

Η τήξη ενός παγετώνα στην Ελβετία ήταν αρκετή για να βγει από το συρτάρι μια υπόθεση εξαφάνισης ενός ζευγαριού, η οποία είχε σημειωθεί το 1942 εν μέσω Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με το BBC, ο Μαρσελέν και η Φρανσίν Ντιμουλέν, γονείς επτά παιδιών, είχαν πάει ν’ αρμέξουν τις αγελάδες τους σ’ ένα λιβάδι πάνω από το χωριό Σαντολέν  στο ελβετικό καντόνι του Βαλαί, τον Δεκαπενταύγουστο του 1942. Δεν γύρισαν ποτέ. Όλες οι έρευνες για τον εντοπισμό τους απέβησαν άκαρπες. Χρειάστηκαν να περάσουν 75 χρόνια για να βρεθούν τα πτώματά τους σε υψόμετρο 2.165 μέτρων. Το μακάβριο εύρημα έφερε στο φως την προηγούμενη εβδομάδα ένας εργάτης στον παγετώνα Τσανφλερόν κοντά στο lift ενός χιονοδρομικού πάνω από το τουριστικό θέρετρο Λε Ντιαμπλερέ.

Εκπρόσωπος των ελβετικών αρχών ανέφερε ότι λόγω του πάγου οι σοροί διατηρήθηκαν σε άριστη κατάσταση, προσθέτοντας ότι έφεραν πάνω τους προσωπικά αντικείμενα και ταυτότητες. ΜΜΕ της ευρωπαϊκής χώρας μετέδωσαν εικόνα από το σημείο όπου εντοπίστηκε το ζευγάρι.

Την είδηση δέχτηκε με ανακούφιση η νεότερη κόρη τους, η 79χρονη Ιντρί-Ντιμουλέν, επισημαίνοντας: «Αισθάνομαι μια βαθιά ηρεμία. Ήθελα να τους κάνω την κηδεία που τους άξιζε. Αφιερώσαμε όλη μας τη ζωή για να τους βρούμε».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ