- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Είδαν «λευκή» ημέρα μετά από 20 χρόνια στο Σαντιάγκο (video)
Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε κατακαλόκαιρο, ωστόσο το νότιο ημισφαίριο βρίσκεται στην καρδιά του χειμώνα. Αυτό, πάντως, που συνέβη στη Χιλή, έπιασε απροετοίμαστο τον κόσμο. Για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια, το χιόνι στην πρωτεύουσα Σαντιάγκο έφθασε τα πέντε εκατοστά, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Διακοπές ρεύματος, μποτιλιάρισμα και κατάγματα από πτώση σε πεζοδρόμια και δρόμους συνέθεσαν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό την Κυριακή. Όπως μετέδωσε το BBC, περίπου 250.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα, καθώς κλαδιά δέντρων υποχώρησαν υπό το βάρος του χιονιού και έπεσαν σε καλώδια του δικτύου ηλεκτροδότησης.
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή την ώρα που καθάριζε το χιόνι. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και δύο άνθρωποι που υπέστησαν ηλεκτροπληξία από κατεστραμμένο καλώδιο. Μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι είναι ο χειρότερος χιονιάς στην πρωτεύουσα από το 2007, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό, πάντως, δεν αποθάρυνε τους κατοίκους να βγουν έξω από τα σπίτια τους και να παίξουν με το χιόνι.
Drone πέταξε πάνω από την πρωτεύουσα καταγράφοντας σπάνιες εικόνες, καθώς το κέντρο και τα περίχωρα είχαν καλυφθεί από ένα λευκό πέπλο χιονιού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.