- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μια ρουκέτα η οποία δεν είναι γνωστό από ποιον εκτοξεύθηκε έπληξε χθες μια παραλία στην Τρίπολη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι — ανάμεσά τους τουλάχιστον δύο παιδιά — και να τραυματιστούν άλλοι είκοσι πέντε, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λιβύης.
Η ρουκέτα εξερράγη σε μια παραλία κοντά στο αεροδρόμιο Μαϊτίγκα, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της Λιβύης, διευκρίνισε το υπουργείο σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με αξιωματούχους που μίλησαν σε τοπικά ΜΜΕ, ανάμεσα στους νεκρούς είναι δύο κορίτσια και δύο γυναίκες.
Μια πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Εσωτερικών της Λιβύης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι χθες στην περίμετρο του αεροδρομίου ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και μιας οργάνωσης «εκτός νόμου».
Η ίδια πηγή ανέφερε πάντως ότι αγνοεί εάν η επίθεση εναντίον των λουομένων ήταν σκόπιμη ή εάν έγινε κατά λάθος.
Στην Τρίπολη δρουν πάνω από δέκα παραστρατιωτικές οργανώσεις. Η πρωτεύουσα της Λιβύης αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα ανασφάλειας μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.
Στην παραλία όπου έπεσε η ρουκέτα συχνάζουν οικογένειες που προσπαθούν να δροσιστούν τα καυτά μεσημέρια του καλοκαιριού στην Τρίπολη.
Αφότου ανέλαβε την εξουσία τον Μάρτιο του 2016, η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τον έλεγχο μεγάλου μέρους της Τρίπολης και των περιχώρων της, χάρη στις ένοπλες ομάδες που έχουν δηλώσει πίστη σε αυτήν. Όμως οι συγκρούσεις μεταξύ ένοπλων οργανώσεων, συχνά για τον έλεγχο περιοχών, δεν έχουν σταματήσει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.