Κοσμος

Συγκινεί ο Κύπριος πατέρας της 8χρονης Σάφι, του νεαρότερου θύματος στο Manchester Arena (video)

Μίλησε στο BBC

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Manchester attack: Father pays tribute to youngest Manchester victim - BBC News

Μιλώντας στο BBC, ο Κύπριος πατέρας της 8χρονης Σάφι Ρόουζ Ρούσσου -του μικρότερου σε ηλικία θύματος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Manchester Arena- χαρακτήρισε την κόρη του ως ένα «εκπληκτικό νεαρό κορίτσι».

Ο Ανδρέας Ρούσσου, όπως είναι το όνομά του, δήλωσε πως η Σάφι ήταν ένας «τεράστιος χαρακτήρας» και «ήταν οτιδήποτε θα μπορούσες να ευχηθείς για ένα μικρό κορίτσι».

Ο ίδιος διευκρίνισε πως θέλει ο κόσμος να θυμάται το όνομα και τις φωτογραφίες της μικρής, καθώς αυτό είναι που θα ήθελε και εκείνη.

 

Στην πρώτη του συνέντευξη, ύστερα από την τραγωδία που σημειώθηκε στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε, ο Ανδρέας Ρούσσου τόνισε, μεταξύ άλλων, αναφορικά με την κόρη του:

«Της άρεσε ο χορός, η μουσική, η γυμναστική. Εάν ήθελε κάτι, θα το έκανε. Της άρεσε η διασημότητα. Ξέρω ότι θα άρεσε στη Σάφι να κυκλοφορούν φωτογραφίες της και να μιλούν για εκείνη στην τηλεόραση».

Περιγράφοντας τις στιγμές που έλαβαν χώρα έξω από το Manchester Arena, όταν πήγε να παραλάβει την κόρη του, τη γυναίκα του και τη μεγαλύτερη αδερφή της Σάφι, την 26χρονη Άσλι, ο κ. Ρούσσου είπε ότι είδε την Άσλι να δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

Χάρη στη βοήθεια ενός φίλου, ο κ. Ρούσσου βεβαιώθηκε πως η σύζυγός του είχε διακομιστεί σε τοπικό νοσοκομείο. Ωστόσο η μικρή κόρη του ήταν ακόμα αγνοούμενη.

Δυστυχώς, λίγη ώρα μετά ενημερώθηκε από αστυνομικό πως η κόρη του ήταν νεκρή. «Δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Απλώς καθόμουν εκεί και τον κοιτούσα. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης. Δεν ήξερα τι να πω, δεν ήξερα τι να σκεφτώ» είπε ο ίδιος.

Η μητέρα της Σάφι, βρισκόταν υπό τεχνητό κώμα από τους γιατρούς επί πολλές ημέρες. Όταν επανήλθε, ήξερε πως η κόρη της είχε σκοτωθεί. Ρώτησε το σύζυγό της: «Η Σάφι πέθανε, έτσι;» Ο ίδιος κούνησε καταφατικά το κεφάλι «και αυτό ήταν, αυτό ήταν όλο που ειπώθηκε».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πατέρας της Σάφι, πριν από τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ στη μνήμη των θυμάτων, συναντήθηκε με τη δημοφιλή τραγουδίστρια, στην οποία τόνισε πως δεν πρέπει να λυπάται για ό,τι συνέβη, καθώς είχε κάνει κάνει την κόρη του ευτυχισμένη με τα τραγούδια της.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ