Κοσμος

Τυφλή δικαιοσύνη. Την βίασε συγγενής της, αλλά το Λαϊκό Δικαστήριο την καταδίκασε σε θάνατο για μοιχεία

Οι «σοφοί» του χωριού στο Πακιστάν δεν πιστεύουν την 19χρονη γυναίκα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
356842-739436.jpg

Σε θάνατο καταδίκασε μια 19χρονη γυναίκα το λαϊκό δικαστήριο χωριού στην επαρχία Παντζάμπ του Πακιστάν επειδή είχε «παράνομη» σεξουαλική επαφή με τον ξάδελφό της. Η 19χρονη αρνείται ότι συναίνεσε στη συνουσία και δήλωσε στους «σοφούς» του χωριού ότι ο συγγενής της την βίασε υπό την απειλή όπλου.    

Στην κατάθεσή της στην αστυνομία η 19χρονη Πακιστανή δήλωσε ότι η οικογένειά της κοιμόταν, όταν εισέβαλε στο σπίτι ο ξάδελφός της για να την κακοποιήσει σεξουαλικά. «Δεν μπορούσα να φωνάξω, να ζητήσω βοήθεια γιατί με απειλούσε με όπλο», είπε το θύμα στην αστυνομία σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείο Press Trust of India. «Οι σύμβουλοι του χωριού δεν με πίστεψαν», συνεχίζει η 19χρονη, «αρνήθηκαν να πιστέψουν ότι η συνεύρεση δεν έγινε με τη θέλησή μου».

Τα λαϊκά δικαστήρια της περιφέρειας του Πακιστάν είναι διαβόητα για τις βαριές ποινές που επιβάλουν σε υποθέσεις μοιχείας. Οι αποφάσεις του δεν είναι νομικά δεσμευτικές. Σύμφωνα με την ινδική Express Tribune τέσσερις άνδρες, ανάμεσά τους ο πατέρας του βιαστή, πίεσαν το συμβούλιο των σοφών να καταδικάσει σε θάνατο το θύμα της υπόθεσης.

Η αστυνομία δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην προσαγωγή των υπόπτων, ενώ η 19χρονη έχει βρει προστασία σε κυβερνητικό καταφύγιο.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός
Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός

Όταν το κριτήριο για την τέχνη είναι η στάση του καλλιτέχνη απέναντι στα προβλήματα της διεθνούς συγκυρίας, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαγωνισμό τραγουδιού

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.