- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Δύο μαμάδες του Μάντσεστερ: Αυτή που επέζησε «υιοθετεί» την κόρη της φίλης της που σκοτώθηκε στην επίθεση αυτοκτονίας
«Θα κάνω τα πάντα για την Σαρλότ, θα την αγαπώ σαν να ήταν δικό μου παιδί»
Επιζήσασα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ «άνοιξε» το σπίτι της στην κόρη της καλύτερης της φίλης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο Manchester Arena μετά τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε.
Η Καρολάιν Ντέιβις Όσμπορν δήλωσε ότι θα είναι «για πάντα» δίπλα στην 15χρονη Σάρλοτ την κόρη της Γουέντι Φάγουελ, που ήταν ένα από τα 22 θύματα του βομβιστή αυτοκτονίας.
Οι δύο φίλες, Καρολάιν και Γουέντι, είχαν συνοδεύσει τα παιδιά τους στο Manchester Arena για τη συναυλία της Αμερικανίδας σταρ της ποπ, Αριάνα Γκράντε, και περίμεναν να τελειώσει για να τις παραλάβουν από το φουαγιέ. Ήταν τότε που ο 23χρονος Σαλμάν Αμπεντί πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του και σκόρπισε το θάνατο. Η 50χρονη Γουέντι σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ η φίλη της Κάρολαϊν τραυματίσθηκε σοβαρά.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε η 39χρονη επιζήσασα στη βρετανική The Mirror είπε ότι είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη φίλη της και δεν θα επιτρέψει στο μίσος να κερδίσει και να επικρατήσει. «Ό,τι κι αν συμβεί δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την Γουέντι. Όσο δύσκολο κι αν είναι θα προσπαθήσω να προσφέρω μια φυσιολογική ζωή σε όλα τα παιδιά. Το μίσος δεν θα νικήσει», είπε η Βρετανή μαμά. Πρόσθεσε ότι θα φροντίσει η κόρη της φίλη της να μη μείνει ποτέ χωρίς σπίτι. «Δεν μπορώ να αντικαταστήσω τη μαμά της, αλλά θα είμαι πάντα δίπλα της. Θα κάνω τα πάντα για αυτήν και θα την αγαπώ σαν να ήταν δικό μου παιδί. Ούτως ή άλλως αισθανόμουν πάντα σαν δεύτερη μαμά της Σάρλοτ».
Η κ. Όσμπορν μίλησε επίσης για τις ενοχές της. «Εγώ αγόρασα τα εισιτήρια για τα κορίτσια», είπε. Η έφηβη Σάρλοτ μίλησε για το σοκ που υπέστη μαθαίνοντας την τύχη της μητέρας. «Το να αναγνωρίσω τη σωρό της μαμάς ήταν σκληρό. Τότε συνειδητοποίησα ότι θα γυρίσω σπίτι χωρίς τη μαμά. Μέχρι την τελευταία στιγμή ήλπιζα σε ένα λάθος», είπε η 15χρονη Σάρλοτ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συγγραφέας και ακτιβίστρια ξεκινά καμπάνια και απευθύνεται σε επιζώσες που βίωσαν την ίδια φρίκη με τη μητέρα της
Δικάστηκε για δημόσια προσβολή του Τούρκου προέδρου και υποκίνηση του κοινού σε μίσος και εχθρότητα
Η πολιτεία καταγράφει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό καρκίνου στις ΗΠΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παρουσιάζεται ξανά ως ο μοναδικός εγγυητής της ασφάλειας
Οι αποφάσεις της κυβέρνησης υπό την πίεση των διαδηλώσεων για την 87χρονη Μαρικάρμεν
Καταγγελίες για εξευτελιστική μεταχείριση, πλαστογραφία και παρεμβάσεις σε βαθμολόγηση διαιτητών
Ολόκληρες περιοχές στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ έχουν πλημμυρίσει
Κινηματογραφική κλοπή από την αίθουσα αποδεικτικών στοιχείων
Οι υπουργοί Ενέργειας συνεδριάζουν στο Δουβλίνο - Οι υψηλές τιμές αυξάνουν την πίεση σε καταναλωτές και οικονομίες
Ελεύθερο το πεδίο δράσης για την Τεχεράνη και τους συμμάχους της
Το κατηγορητήριο βασίστηκε σε δύο μαρτυρίες, ενώ ο ίδιος υπέγραψε την ομολογία του
Στα ύψη το κόστος δανεισμού εν μέσω πολιτικών και κοινωνικών εντάσεων
Μία νεκρή και δύο τραυματίες ο μέχρι τώρα απολογισμός
Σε ισχύ το αμερικανικό εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων
«Προσλάβετε δικηγόρους» παροτρύνει ο ηθοποιός
Είναι η τέταρτη φορά που συμβαίνει αυτό από τις αρχές του έτους
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ καλεί την ηγεσία στην Αβάνα «να ανοίξουν τα μάτια τους»
Νέα προειδοποίηση από τον Ποντίφικα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.