- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Καρέ-καρέ η έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του βομβιστή του Μάντσεστερ (video)
Με ελεγχόμενη έκρηξη οι αστυνομικοί διέλυσαν την πόρτα στην οδό Ελσμόρ
Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Manchester Evening News δίνει στη δημοσιότητα τη στιγμή που ελεγχόμενη έκρηξη ένοπλοι αστυνομικοί σπάνε την πόρτα και μπαίνουν μέσα στο σπίτι του βομβιστή αυτοκτονίας του Manchester Arena που αφαίρεσε τη ζωή τουλάχιστον 22 ανθρώπων.
Ως ιδιοκτήτης του σπιτιού στην οδό Ελσμόρ εμφανίζεται ο Σαλμάν Αμπεντί, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης μετά τη συναυλία της Αμερικανίδας ποπ σταρ, Αριάνα Γκράντε.
Εικόνες της εφόδου των ένοπλων αστυνομικών στο σπίτι του βομβιστή αναρτήθηκαν και κοινοποιήθηκαν πολύ γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο Σαλμάν Αμπέντι, 22 ετών, είχε γεννηθεί στο Μάντσεστερ το 1994 από Λίβυους γονείς. Η εφημερίδα Daily Telegraph ανέφερε ότι ήταν το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο άνδρας που φέρεται ότι διέπραξε αυτή τη θηριωδία χθες το βράδυ είναι ο Σαλμάν Αμπέντι», είπε ο αστυνομικός διευθυντής του Μάντσεστερ, Ίαν Χόπκινς, μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Οι γονείς του δράστη είχαν γεννηθεί και οι δύο στη Λιβύη. Έφυγαν από τη χώρα τους και κατέφυγαν στη Βρετανία για να γλιτώσουν από το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι. Αρχικά εγκαταστάθηκαν στο Λονδίνο και κατόπιν στο Μάντσεστερ, στο προάστιο Φάλοουφιλντ. Έρευνα πραγματοποιήθηκε επίσης και στο σπίτι του αδελφού του Σαλμάν Αμπέντι, επίσης στο νότιο Μάντσεστερ. Οι δύο αδελφοί σύχναζαν στο τοπικό τζαμί του Ντίντσμπερι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.