Κοσμος

Η πανίσχυρη Ντέμπι έβγαλε μέχρι και καρχαρία στη στεριά (εικόνες, video)

Κάνουν το γύρο του κόσμου οι εικόνες του άτυχου ψαριού μέσα στις λάσπες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347546-721533.jpg

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του κυκλώνα Ντέμπι από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Δέντρα ξεριζώθηκαν, στέγες ξηλώθηκαν, βάρκες και ιστιοπλοϊκά καταστράφηκαν και χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ωστόσο, από τις πιο εντυπωσιακές συνέπειες του τρομερού τυφώνα ήταν ο νεκρός καρχαρίας, ο οποίος βρέθηκε να κείτεται μέσα στις λάσπες ενός δρόμου. Ο τυφώνας έβγαλε στη στεριά ένα ολόκληρο ψάρι.   

Η πανίσχυρη Ντέμπι έβγαλε μέχρι και καρχαρία στη στεριά

Η τραυματιοφορέας Λίζα Σμιθ ήταν αυτή που είδε πρώτη και απαθανάτισε το νεκρό καρχαρία στη στεριά στην παραλιακή πόλη Άιρ του Κουίνσλαντ. Η Σμιθ προχωρούσε στις όχθες ενός ποταμού που υπερχείλισε κατά το πέρασμα της Ντέμπι. Εκείνη τη στιγμή τα νερά είχαν αρχίσει να υποχωρούν όταν η Αυστραλή τραυματιοφορέας παρατήρησε στο δρόμο κάτι παράξενο. «Αρχικά το πέρασα για δελφίνι, αλλά μετά είδα το πτερύγιο και φώναξα: καρχαρίας».

ABC Breaking News | Latest News Videos

Ο καρχαρίας ταύρος ήταν νεκρός όταν τον βρήκε η Σμιθ. Το πώς βρέθηκε μέσα στις λάσπες παραμένει μυστήριο. Ωστόσο, εκτιμάται ότι το ψάρι μπορεί να κυνηγούσε κάτι και να βρέθηκε ξαφνικά στα φουσκωμένα νερά του ποταμού. Μπορεί να παρασύρθηκε από τις πλημμύρες και να παγιδεύτηκε όταν τα νερά άρχισαν να υποχωρούν. Οι φωτογραφίες της Αυστραλής τραυματιοφορέα της Πυροσβεστικής κάνουν το γύρο του κόσμου. 

Η πανίσχυρη Ντέμπι έβγαλε μέχρι και καρχαρία στη στεριά

Η πανίσχυρη Ντέμπι έβγαλε μέχρι και καρχαρία στη στεριά

Η πανίσχυρη Ντέμπι έβγαλε μέχρι και καρχαρία στη στεριά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ