- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τζάστιν Τριντό: «Ζήτω η Ελλάς» σε άπταιστα ελληνικά και πρώτος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου (video, εικόνες)
Μέγας τελετάρχης φέτος ο πρωθυπουργός του Καναδά
«Ζήτω η Ελλάς», «Ζήτω ο Καναδάς» και «Χρόνια πολλά» βροντοφώναξε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζαστίν Τριντό, ανοίγοντας ως μέγας Τελετάρχης την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Μόντρεαλ.

Χιλιάδες ομογενείς δήλωσαν και φέτος «παρών» στην οδό Jean Talon για να τιμήσουν και να χειροκροτήσουν τους μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπρόσωποι φορέων που παρέλασαν κάτω από έναν λαμπρό ήλιο παρά το τσουχτερό κρύο και τους -7 βαθμούς.
«Μεγάλη μέρα για τους Έλληνες. Χρόνια πολλά, ζήτω η Ελλάς» είπε ο πρωθυπουργός του Καναδά στους εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ που στάθηκαν δίπλα του πριν την έναρξη της παρέλασης. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε στο Μόντρεαλ ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Η παρέλαση άνοιξε με τα λάβαρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της 25ης Μαρτίου, οι σημαίες Ελλάδος, Καναδά, Κύπρου, Μόντρεαλ και Κεμπέκ, το λάβαρο της Αγίας Λαύρας και του Συλλόγου των Καλαβρύτων, των Μεσσηνίων, των Αρκάδων και των Μανιατών.

«Είναι τιμή μας που ο Καναδός πρωθυπουργός απεδέχθη φέτος να είναι Τελετάρχης στην παρέλασή μας. Κάθε χρόνο, εδώ και πολύ καιρό, δίνει το παρών στις εκδηλώσεις μας, αλλά ειδικά φέτος η παρουσία του σηματοδοτεί ένα καθαρό μήνυμα στήριξης του Ελληνισμού», έλεγαν στο greekpost.ca στελέχη της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.
Greek independence day parade showering Grand Marshall @JustinTrudeau with love here on Jean Talon. #cjad pic.twitter.com/qd6gdL3WqZ
— Dan Spector (@danspector) March 26, 2017
Νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, ο κ. Τριντό παρακολούθησε τη δοξολογία στον κατάμεστο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ.κ. Σωτήριος. Τον κ. Τριντό συνόδευαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νίκος Παγώνης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων και οργανώσεων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.