Κοσμος

Εύκολες απελάσεις μεταναστών και προσφύγων ζητούν Γερμανία Γαλλία

Να χαλαρώσουν τα κριτήρια για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τρίτες χώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
341421-709999.jpg

 Γερμανία και Γαλλία θέλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση να χαλαρώσει τα κριτήρια για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ώστε να μπορεί να απελαύνει αιτούντες ασύλου προτού εξεταστεί η υπόθεσή τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η επιλογή αυτή θα ισχύει μόνο σε περιόδους "μαζικής εισροής" ανθρώπων στην Ένωση και έρχεται καθώς η ΕΕ καθιστά όλο και πιο δύσκολη την έλευση και τη παραμονή μεταναστών και προσφύγων.

Η επαναπροώθηση αιτούντων  ασύλου, είναι ένα στοιχείο κλειδί της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που επιτεύχθηκε πριν από ένα χρόνο. Το Παρίσι και το Βερολίνο χαιρέτισαν, στο κοινό έγγραφό τους. τη συμφωνία, καθώς μείωσε δραματικά τον αριθμό των ανθρώπων –κυρίως προσφύγων από τη Συρία– που επιχειρούν το ταξίδι προς την Ευρώπη.

Οι δύο χώρες ανέφεραν πως με τη διεύρυνση των επιλογών για απέλαση –που θα περιλαμβάνουν και όσους ζητούν άσυλο– θα αποθαρρύνουν την παράνομη διακίνηση ανθρώπων στην Ευρώπη, ενώ η Ένωση θα προσφέρει νομικούς τρόπους για όσους είναι επιβεβαιωμένα πρόσφυγες και θα πληρώνει για να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε τρίτες χώρες που τους δέχονται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ