Κοσμος

Η γιόγκα έσωσε Αυστραλό παγιδευμένο μέσα στη λάσπη μέχρι τη μύτη (εικόνες, video)

Η «στάση της κόμπρας» ήταν το οξυγόνο για έναν 45χρονο τυχερό αγρότη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339923-707089.jpg

Αυστραλός αγρότης βρέθηκε ξαφνικά για ώρες παγιδευμένος μέσα σε φράγμα με μόνο τη μύτη του να εξέχει από τη επιφάνεια των λασπόνερων. Ο Ντάνιελ Μίλερ, 45 ετών,  οδηγούσε με τον εκσκαφέα του προς το απομακρυσμένο χωράφι του, το οποίο βρίσκεται 300 χιλιόμετρα βόρεια του Σίδνεϊ.

ατύχημα Αυστραλία

Ξαφνικά το έδαφος δίπλα σε ένα φράγμα υποχώρησε και ο αγρότης βρέθηκε παγιδευμένος κάτω από τον εκσκαφέα βάρους τουλάχιστον τριών τόνων. Ο κ. Μίλερ θυμήθηκε τη «στάση της κόμπρας» στη γιόγκα με την οποία κατάφερε να μην βουλιάξει και να κρατά τη μύτη πάνω από τα λασπόνερα. Άρχισε να φωνάζει για βοήθεια και τελικά τον άκουσε ένα γείτονας περίπου 500 μακριά. «Παγιδεύτηκα και έπρεπε με κάποιο τρόπο να κρατώ το κεφάλι μου ψηλά χρησιμοποιώντας τα χέρια μου. Και σκέφτηκα τη στάση της κόμπρας», είπε ο Αυστραλός αγρότης στην εφημερίδα Daily Telegraph του Σίδνεϊ.

ατύχημα Αυστραλία

Τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκαν δύο ολόκληρες ώρες για να φτάσουν στο σημείο που είχε εγκλωβιστεί ο 45χρονος και οι πυροσβέστες έμειναν να κοιτούν έκπληκτοι πώς ο κ. Μίλερ κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή κυριολεκτικά από τη μύτη του.

στάση Κόμπρα

ατύχημα Αυστραλία

«Ήταν υπερβολικά τυχερός», δήλωσε στο ειδησεογραφικό κανάλι 9 ο αστυνομικός διευθυντής, Νιλ Στίβενς. «Δεν είμαι γιόγκι, αλλά θα μπορούσε να πει κανείς ότι η γιόγκα και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης μού έσωσαν τη ζωή», σχολίασε ο τυχερός κύριος Μίλερ.

Ο 45χρονος διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της πλησιέστερης πόλης Νιουκάσλ με υποθερμία και ελαφρά τραύματα στην πλάτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ