Κοσμος

127 πλέον οι εταιρείες τεχνολογίας που καταφέρονται εναντίον του Τραμπ

Τάχθηκαν κατά της απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών 7 μουσουλμανικών χωρών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339686-706515.jpg
EPA

Κατά της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ περί απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από 7 μουσουλμανικές χώρες τάχθηκαν πάνω από 100 εταιρείες τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων και κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες υπέγραψαν ένα νομικό έγγραφο - διακήρυξη (amicus brief), τασσόμενες κατά της απαγόρευσης και υποστηρίζοντας πως η τελευταία παρέχει ισχυρά κίνητρα σε εταιρείες να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους και, ως άμεσο επακόλουθο, και θέσεις εργασίας εκτός χώρας.

Ανάμεσα στις 127 συνολικά εταιρείες που υπέγραψαν, είναι η Apple, η Google, η Microsoft, η Tesla και η SpaceX. Αξιοσημείωτο είναι πως οι δύο τελευταίες εταιρείες ανήκουν στον Έλον Μασκ ο οποίος συμμετέχει στην επιχειρηματική επιτροπή συμβούλων του προέδρου Τραμπ.

Τo “amicus brief” υποβλήθηκε την Κυριακή σε εφετείο του Σαν Φρανσίσκο.  Όπως αναφέρει το Reuters, στο έγγραφο οι εταιρείες υποστηρίζουν πως το διάταγμα προκάλεσε αβεβαιότητα σε εταιρείες που βασίζονται σε εργαζομένους από το εξωτερικό για την καινοτομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, σημειώνεται πως το “amicus brief” επιτρέπει σε πλευρές που δεν εμπλέκονται άμεσα σε μια υπόθεση, αλλά που θεωρούν πως επηρεάζονται, να εκφράσουν την άποψή τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ