Κοσμος

Ο Φιγιόν ζητά συγγνώμη αλλά δεν παραιτείται

Το  Penelope Gate δεν κάμπτει τον γάλλο πολιτικό. Δεν επιστρέφει την αμοιβή της συζύγου του και ξεκινά  «νέα προεκλογική εκστρατεία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339648-706431.gif

«Ναι προσέλαβα την σύζυγο μου σαν συνεργάτιδα για 15 χρόνια με  μισθό 3.677 ευρώ καθαρά το μήνα. Hταν συνεργασία εμπιστοσύνης με την οικογένεια μου που σήμερα προκαλεί δυσπιστία. Λυπάμαι βαθύτατα και ζητώ συγνώμη από τους Γάλλους», δήλωσε ο Φιγιόν, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση κατά της εφημερίδας που δημοσίευσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, υποστηρίζοντας πως «γράφει ψέματα».

 

Ο πρώην πρωθυπουργός άρχισε να απαριθμεί τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτει, χωρίς να απαντήσει  στο επίδικο,  σχετικά με το Penelope Gate, που δεν ήταν  η αμοιβή της συζύγου του, αλλά το ότι δεν προσέφερε τις υπηρεσίες για τις οποίες προσελήφθη.

Ο Φρανσουά Φιγιόν, ωστόσο, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε όπως απαιτούσαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, αλλά ανακοίνωσε πως από σήμερα ξεκινά μια «νέα προεκλογική εκστρατεία», με ακόμη μεγαλύτερο δυναμισμό και πείσμα.  Τόνισε, δε,  ότι είναι  ο μόνος υποψήφιος που μπορεί να φέρει ανάκαμψη στη Γαλλία,  ενώ ξεκαθάρισε ότι  δεν προτίθεται να επιστρέψει τα χρήματα, καθώς ήταν ο μισθός της συζύγου του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ