- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ: Όσοι δεν μας στηρίζετε σημειώνουμε τα ονόματά σας
«Εμείς θα δείξουμε την ισχύ μας...»
H νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ διαβεβαίωσε σήμερα, υιοθετώντας έναν μάλλον ασυνήθιστο τόνο, ότι οι ΗΠΑ «θα δείξουν την ισχύ τους» στους κόλπους της διεθνούς οργάνωσης, προειδοποιώντας επιπλέον της χώρες που θα αντιταχθούν στη διπλωματία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
«Προς εκείνους που δεν μας υποστηρίζουν: σημειώνουμε τα ονόματά σας» επισήμανε η Νίκι Χέιλι, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον ΟΗΕ πριν από τη συνάντησή της με το νέο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.
Στόχος της κυβέρνησης Τραμπ, επέμεινε η πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας, «είναι να έχει ένα ρόλο στον ΟΗΕ και προκειμένου να διαδραματίσει ένα ρόλο στον ΟΗΕ εμείς θα δείξουμε την ισχύ μας, θα κάνουμε να ακουστεί η φωνή μας, θα υποστηρίζουμε τους συμμάχους μας και θα διασφαλίσουμε ότι οι σύμμαχοί μας θα μας υποστηρίζουν επίσης».
Η πρώτη συνάντηση μεταξύ της Χέιλι και του Γκουτέρες γίνεται σε μια χρονική περίοδο όπου τα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ένα προεδρικό διάταγμα που θα στερήσει από τον διεθνή οργανισμό μια οικονομική βοήθεια εκ μέρους των ΗΠΑ ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το ενδεχόμενο αυτής της περικοπής στον προϋπολογισμό θα πλήξει τα ΗΕ, καθώς η Ουάσιγκτον είναι ο βασικός συνεισφέρων, καθώς χρηματοδοτεί το 22% του προϋπολογισμού τους και το 28% των επιχειρήσεων για την διατήρηση της ειρήνης. Το κόστος μονάχα για τις επιχειρήσεις αυτές ανέρχεται σε 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Η Νίκι Χέιλι δήλωσε επίσης ότι τάσσεται υπέρ της αναμόρφωσης του ΟΗΕ.
«Όλα όσα λειτουργούν, θα τα βελτιώσουμε. Όλα όσα δεν λειτουργούν, θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε. Όλα όσα μοιάζουν παρωχημένα και άχρηστα, θα απαλλαγούμε από αυτά» είπε η 45χρονη αξιωματούχος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.