Κοσμος

Unicef: 2,2 εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από υποσιτισμό στην Υεμένη

1.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε εβδομάδα από κατά τα άλλα ιάσιμες ασθένειες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335789-697619.jpg
EPA/UNICEF-MARK NAFTALIN

Όπως καταγγέλλει η Unicef, περίπου 2,2 εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη υποφέρουν από υποσιτισμό, γεγονός που τα καθιστά ευάλωτα σε αρρώστιες.

Ο αραβικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία εξαπολύει σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι από τον Μάρτιο του 2015, σε μια προσπάθεια να τους εκδιώξει από την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, αλλά και από τα εδάφη που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους στον βορρά. Χαρακτηριστικό είναι πως τουλάχιστον 25 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 14 αντάρτες Χούτι, σκοτώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες, ενώ συνολικά περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια στην Υεμένη.

Σύμφωνα με τη Unicef, περίπου 462.000 από τα παιδιά υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτα σε κατά τα άλλα ιάσιμες ασθένειες, όπως η πνευμονία και η διάρροια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Unicef υποστηρίζει τη θεραπεία για 215.000 παιδιά που πάσχουν από οξύ υποσιτισμό και προσφέρει συμπληρώματα βιταμινών σε εκατομμύρια ακόμη. Ωστόσο, «η έλλειψη χρηματοδότησης και η περιορισμένη πρόσβαση σε εμπόλεμες περιοχές εμποδίζουν αυτό το ζωτικής σημασίας έργο», καταγγέλλει ο ο Ραζάτ Μάντχοκ, εκπρόσωπος του οργανισμού για την Υεμένη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ