Κοσμος

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Πρόκληση» η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ

«Πρέπει να μάθουμε ποιος καθοδήγησε τον δολοφόνο», τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
‘We need to know who gave the orders’: Putin comments on ambassador assassination in Ankara

«Ξεκάθαρη πρόκληση» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας τη δολοφονία του πρέσβη Αντρέι Καρλόφ σε γκαλερί της Άγκυρας. «Πρέπει να μάθουμε ποιος καθοδήγησε τον δολοφόνο» τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος υποστήριξε ότι στόχος ήταν η υπονόμευση των ρωσοτουρκικών σχέσεων και της προσπάθειας ειρηνικής διευθέτησης του συριακού πολέμου. Την ίδια άποψη εξέφρασε νωρίτερα και ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Η ρωσική επιτροπή ερευνών έχει ανοίξει ήδη ποινική δικογραφία για αυτή την δολοφονική επίθεση. Έχει δοθεί εντολή στην επιτροπή να συγκροτήσει ομάδα εργασίας που θα μεταβεί στην Άγκυρα για να συμμετάσχει στις έρευνες σε συνεργασία με τους τούρκους ομολόγους της», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος στο μήνυμά του από το Κρεμλίνο. «Η μόνη απάντηση της Μόσχας σε αυτήν την επίθεση είναι η κλιμάκωση του αγώνα κατά της τρομοκρατίας», συμπλήρωσε ο κ. Πούτιν.

Αναφερόμενος στο θύμα της δολοφονίας ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τον Αντρέι Καρλόφ έναν «έξοχο διπλωμάτη, ο οποίος έχαιρε σεβασμού και εκτίμησης στη χώρα που υπηρετούσε». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ