- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΟΗΕ: Οι αντάρτες χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες στο Χαλέπι
Τι συμφώνησαν Πούτιν - Ερντογάν στη συνομιλία τους
Ο ΟΗΕ κατηγορεί αντάρτες ότι χρησιμοποιούν αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες και δυνάμεις του καθεστώτος για εγκλήματα πολέμου.
Η Επιτροπή Έρευνας του ΟΗΕ για τη Συρία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι έλαβε καταγγελίες πως οργανώσεις της αντιπολίτευσης εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν και ότι μαχητές της αντιπολίτευσης αναμιγνύονται με τον πληθυσμό, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο οι άμαχοι να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν.
Παράλληλα ο ΟΗΕ τονίζει ότι υπάρχουν «πολλές πληροφορίες περί παραβιάσεων που διαπράττονται από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις (...) κυρίως εξωδικαστικές εκτελέσεις, αυθαίρετες συλλήψεις και αναγκαστικές στρατολογίες».
Συνομιλία Ερντογάν-Πούτιν
Η συμφωνία εκκένωσης που συνήφθηκε υπό την αιγίδα της Μόσχας και της Άγκυρας θα είχε επιτρέψει τους αντάρτες να αποχωρήσουν από την πόλη έπειτα από 4 μήνες πολιορκίας.
Η Ρωσία, σύμμαχος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, κατηγόρησε τους αντάρτες ότι ξεκίνησαν εκ νέου τις βιαιοπραγίες, την ώρα που η Τουρκία, υπέρμαχος της συριακής αντιπολίτευσης, κατηγορεί τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους.
Ως αποτέλεσμα τα περίπου 20 λεωφορεία στα οποία επρόκειτο να επιβιβαστούν όσοι φεύγουν από τις 5 το πρωί ώρα Ελλάδας παραμένουν σταθμευμένα στο Σαλαχεντίν, περιοχή που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις και δεν έχουν προσεγγίσει την περιοχή.
Χιλιάδες κάτοικοι ωστόσο μάταια περίμεναν να τα δουν αναμένοντας μέσα στο κρύο και την βροχή. Πολλοί πέρασαν τη νύχτα στο πεζοδρόμιο μην έχοντας μέρος να καταφύγουν.
Μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση διευκρίνισε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και «όταν επιτευχθεί μια συμφωνία, οι συριακές αρχές θα την ανακοινώσουν».
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν σε μια τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα να καταβάλλουν κοινές προσπάθειες προκειμένου να ξεκινήσει η επιχείρηση της εκκένωσης των αμάχων και της δυνάμεων της αντιπολίτευσης από το ανατολικό Χαλέπι όσο το δυνατόν συντομότερα, έγινε γνωστό από πηγές της τουρκικής προεδρίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.