- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Άμαχοι και γυναικόπαιδα στο Χαλέπι εκτελούνται εν ψυχρώ στα σπίτια τους (εικόνες)
ΟΗΕ γίνεται αυτόπτης μάρτυρας «θηριωδιών» από παραστρατιωτικούς του Άσαντ
Φιλοκυβερνητικές παραστρατιωτικές ομάδες εισβάλλουν σε σπίτια στο ανατολικό Χαλέπι και εκτελούν όποιον βρουν μπροστά, ακόμη και γυναικόπαιδα, όπως καταγγέλλει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Η υπηρεσία ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ υποστηρίζει ότι διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες για εκτελέσεις τουλάχιστον 82 αμάχων σε τέσσερις περιοχές της συριακής πόλης. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας είπε χαρακτηριστικά ότι «έχει χαθεί κάθε ίχνος ανθρωπιάς στο Χαλέπι».

Οι αντάρτες, οι οποίοι ήλεγχαν το ανατολικό Χαλέπι για τέσσερα χρόνια, βρίσκονται ένα βήμα πριν από την ολοκληρωτική ήττα. Χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, εκτιμάται ότι έχουν εγκλωβιστεί σε γειτονιές που ακόμη ελέγχονται από τους αντάρτες και σφυροκοπούνται καθημερινά από τις στρατιωτικές κυβερνητικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία Γιαν Έγκελαντ δήλωσε με ανάρτηση του στο twitter ότι οι κυβερνήσεις της Συρίας και της Ρωσίας θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις θηριωδίες που διαπράττουν στο Χαλέπι παραστρατιωτικές ομάδες πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ. «Οι κυβερνήσεις της Συρίας και της Ρωσίας είναι υπεύθυνες για όποιες και όλες τις θηριωδίες που οι νικηφόρες δυνάμεις παραστρατιωτικών ομάδων διαπράττουν τώρα στο Χαλέπι», έγραψε ο Έγκελαντ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.