Κοσμος

Πυρκαγιά Όκλαντ: Δεκάδες νεκροί στο πάρτι που μετατράπηκε σε πύρινη κόλαση (video, εικόνες)

Οι αρχές της Καλιφόρνιας φοβούνται ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332669-689534.jpg
EPA/JOHN G. MABANGLO

Δεκάδες νεαρά άτομα εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια ενός πάρτι σε αποθήκη στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας. Μέχρι στιγμής οι αρχές επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν εννέα νεκροί, αλλά φοβούνται ότι ο αριθμός των θυμάτων θα φτάσει τους 40. Η επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Όκλαντ, Τερέσα Ντελότς-Ριντ δήλωσε ότι εντός της αποθήκης βρίσκονται από 50 έως 100 άτομα.

Πυρκαγιά Όκλαντ

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν διευκρινιστεί. Η φωτιά κατέκαψε το διώροφο κτίριο που καταλάμβανε περίπου μισό οικοδομικό τετράγωνο και στέγαζε στούντιο καλλιτεχνών, εργαστήρια, χώρους με αντίκες και έπιπλα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 11:30 μ.μ της Παρασκευής (τοπική ώρα) στη συνοικία Φρούτβεϊλ της πόλης, μια περιοχή στην οποία κατοικούν κυρίως ισπανόφωνοι και εργάτες, αλλά και πολλοί καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται σε ανακαινισμένους εργοστασιακούς και αποθηκευτικούς χώρους.

Στο πάρτι θα εμφανιζόταν το γκρουπ ηλεκτρονικής μουσικής Golden Donna και άλλα έξι μουσικά σχήματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέβασε στο Facebook δεκάδες βίντεο από τις φλόγες που έπνιξαν την αποθήκη.

Η Τερέσα  Ντελότς-Ριντ δήλωσε πως η πυρκαγιά ήταν η χειρότερη σε ένα και μόνο κτίριο που έχει δει σ' όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της. «Η μόνη έξοδος από τον δεύτερο όροφο ήταν μια σκάλα κατασκευασμένη από ξύλινες παλέτες. Η αποθήκη δεν είχε συστήματα πυρόσβεσης και οι πυροσβέστες δεν άκουσαν κανένα συναγερμό να χτυπάει», δήλωσε η αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η δήμαρχος Λίμπι Σάαφ έκανε λόγο για μια «σκηνή καταστροφής».

Φίλοι των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί σ' ένα γειτονικό παμπ περιμένοντας νέα για τους αγαπημένους τους. Περίπου δέκα άλλοι συγκεντρώθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Πυρκαγιά Όκλαντ

«Δεν έχω πολλές ελπίδες», είπε μια γυναίκα, τέσσερις φίλοι της οποίας είναι μεταξύ των αγνοουμένων. «Περάσαμε τη νύχτα τηλεφωνώντας σε νοσοκομεία και ακούγοντας τη συχνότητα της αστυνομίας».

Πυρκαγιά Όκλαντ

Αρχικά επιβεβαιώθηκε πως υπάρχουν εννέα νεκροί και οι αρχές «περιμένουν το χειρότερο» καθώς προσπαθούν να εντοπίσουν «γύρω στους είκοσι» ανθρώπους η τύχη των οποίων αγνοείται, δήλωσε το απόγευμα (τοπική ώρα) ο Ρέι Κέλι, εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.