Κοσμος

Κάθειρξη 30 ετών για τη μητέρα που στραγγάλισε τον 8χρονο γιο της

Στον ανακριτή είχε υποστηρίξει ότι δολοφόνος ήταν ο πεθερός της με τον οποίο διατηρούσε δεσμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327729-677301.jpg

Δικαστήριο της Σικελίας καταδίκασε σε κάθειρξη 30 ετών την 28χρονη Βερόνικα Παναρέλλο,  με την κατηγορία δολοφονίας του οκτάχρονου γιου της, Λόρις, στις 29 Νοεμβρίου του 2014.

Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη για την δολοφονία του γιου της με στραγγαλισμό, ενώ σύμφωνα με τους δικαστές, στη συνέχεια μετέφερε και εγκατέλειψε το πτώμα του σε αρδευτικό κανάλι.

Οι κινήσεις της όπως καταγράφηκαν τη μοιραία μέρα από κάμερα ασφαλείας

Οι κινήσεις της όπως καταγράφηκαν τη μοιραία μέρα από κάμερα ασφαλείας​

Το σπίτι της οικογένειας όπου βρήκε φρικτό θάνατο ο 8χρονος

Η Παναρέλλο είχε υποστηρίξει ότι για τη δολοφονία του Λόρις ευθυνόταν ο πεθερός της, με τον οποίο δήλωσε ότι διατηρούσε δεσμό, αλλά η κατάθεσή της, ως προς τον θάνατο του παιδιού της, δεν κρίθηκε αξιόπιστη. Ο εισαγγελέας, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας χαρακτήρισε την παιδοκτόνο «εγωίστρια, ικανή να ψεύδεται και να χειραγωγεί τους άλλους». O συνήγορος υπεράσπισής της, από την μεριά του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «έκλαψε και συνεχίζει να κλαίει, διότι δηλώνει αθώα και δεν μπορεί να δεχθεί την καταδικαστική αυτή απόφαση».

H Bερόνικα Παναρέλλο, αρχικά είχε δηλώσει στην κατάθεσή της ότι την ημέρα του θανάτου του Λόρις, τον είχε συνοδεύσει, όπως πάντα, στο σχολείο του, στην Σικελία. Μετά από κάποιους μήνες, όμως, άλλαξε εκδοχή: πρώτα είπε ότι το παιδί στραγγαλίστηκε μόνο του, παίζοντας με ηλεκτρικά καλώδια, ενώ στην συνέχεια ότι τον δολοφόνησε ο πεθερός της, διότι ο οκτάχρονος Λόρις είχε ανακαλύψει τον δεσμό τους. Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα ψυχίατρο, η γυναίκα «έχει πολυσύνθετη προσωπικότητα», αλλά «είναι, πάντως, σε θέση να έχει επίγνωση των πράξεών της».

Στο άκουσμα της ποινής της, η 28χρονη ξέσπασε σε κλάματα, ενώ ο συνήγορός της δηλώνει ότι θα ασκήσουν έφεση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ