- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Εκατόμβη νεκρών σε θρησκευτικό φεστιβάλ στην Αιθιοπία (εικόνες)
Πανικόβλητοι άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μετά τη χρήση χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία
Σε τραγωδία εξελίχθηκε θρησκευτικό φεστιβάλ στην Ορομίγια της Αιθιοπίας καθώς εκφράζονται φόβοι πως περισσότεροι από 300 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν και σκοτώθηκαν, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να διαλύσουν αντικυβερνητική διαδήλωση με τη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν όταν κάποιοι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες και μπουκάλια. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες η διαμαρτυρία της ομάδας διαδηλωτών εντός του φεστιβάλ ήταν ειρηνική.
Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας ανακοίνωσε ότι «χάθηκαν πολλές ζωές και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη». Ένας ακτιβιστής και αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι ο στρατός άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών και ένα πολεμικό ελικόπτερο παρέσυρε κόσμο στον γκρεμό.

Στην περιοχή αυτή, έχει παρατηρηθεί σποραδική έξαρση της βίας κατά την τελευταία διετία, εξαιτίας εδαφικών διαφωνιών, που κλιμακώνονται κατά της κυβέρνησης. Από τα τέλη του 2015, δεκάδες διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί στην Ορομίγια, στη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν»
Πώς αποκαλύφθηκε η απίστευτη απάτη
Οι χειρισμοί του Τραμπ δεν σταματούν να προβληματίζουν τους Ευρωπαίους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο Μάικλ Ο'Λίρι προειδοποιεί για κατακόρυφη άνοδο τιμών λόγω του κόστους των καυσίμων
Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του δράστη
Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ποιος κρατά τον διακόπτη για τα ουκρανικά drones
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.