Κοσμος

«Επίθεση αγάπης» του Τραμπ στον Βλαντιμίρ Πούτιν

«Πολύ περισσότερο ηγέτης από τον δικό μας πρόεδρο Ομπάμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
323885-667350.jpg
EPA/JORGE NUNEZ

Ο υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε εκδήλωση του τηλεοπτικού καναλιού NBC όπου ο Αμερικανός επιχειρηματίας και η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον δέχθηκαν ερωτήσεις από βετεράνους αξιωματικούς του αμερικανικού στρατού. Σύμφωνα με τον κ. Τραμπ ο Βλαντμίρ Πούτιν είναι «πολύ περισσότερο ηγέτης από δικό μας πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα».

Στην εκδήλωση «Commander-in-Chief» ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος υποστήριξε ότι οι ανώτατοι αξιωματικοί των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων θεωρούν ότι ευνουχίζονται από τις πολιτικές του Ομπάμα και της Κλίντον, η οποία ήταν υπουργός Εξωτερικών κατά την πρώτη θητεία του απερχόμενου προέδρου. «Νομίζω πως υπό την ηγεσία του Μπαράκ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον, οι στρατηγοί ισοπεδώθηκαν. Τους υποβάθμισαν σε βαθμό τέτοιο που ντροπιάζει τη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Στο μεταξύ, χθες ο επικεφαλής του Πενταγώνου κατηγόρησε την Ρωσία ότι σπέρνει τους σπόρους της παγκόσμιας αστάθειας.  Ο Τραμπ προχώρησε σε αποκαλύψεις και είπε στο κοινό τι πληροφορείται στις ενημερώσεις των υπηρεσιών πληροφοριών που του παρέχονται διότι είναι υποψήφιος πρόεδρος. «Υπήρχε ένα πράγμα που μου προκάλεσε σοκ», είπε ο Τραμπ. «Αυτό που έμαθα είναι ότι η ηγεσία μας, ο Μπαράκ Ομπάμα, δεν κάνει αυτό που οι ειδικοί (...) του πρότειναν, κι αυτό μου προκάλεσε κατάπληξη (...). Οι ηγέτες μας δεν κάνουν αυτό που τους εισηγούνται».

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι ο Πούτιν έχει τον έλεγχο της χώρας του και εκτίμησε πως αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει μια καλή σχέση και επικοινωνία με την Μόσχα. «Αφού λέει σπουδαία πράγματα για μένα, θα πω σπουδαία πράγματα για αυτόν», σημείωσε ο κ. Τραμπ.

Από την πλευρά της η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος δέχθηκε ερωτήσεις για το σκάνδαλο διαρροής των email του υπουργείου Εξωτερικών και για άλλη μια φορά υπεραμύνθηκε της πολιτικής της και των κρίσεων της κατά τη θητεία της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ