- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξέσπασμα ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας στους δρόμους της Στοκχόλμης (εικόνες, video)
Μασκοφόροι, μαυροντυμένοι χτυπούσαν όποιον έμοιαζε με μετανάστη, πρόσφυγα, αλλοδαπό
Έως και 100 άτομα με μάσκες ή κουκούλες και ντυμένοι στα μαύρα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Στοκχόλμης για να επιτεθούν κατά ατόμων που έμοιαζαν με μετανάστες ή πρόσφυγες. Σύμφωνα με την αστυνομία της Σουηδίας η συμμορία των 100 ατόμων μοίραζε φυλλάδια που καλούσαν τον κόσμο να επιτίθεται σε «πρόσωπα με εξωτερική εμφάνιση που παραπέμπει σε ξένο» ενώ απειλούσαν ότι θα επιβάλουν «στα παιδιά των δρόμων από τη Βόρεια Αφρική την τιμωρία που τους αξίζει».

Το «ραντεβού» της συντονισμένης επίθεσης δόθηκε στο Σέργκελς Τοργκ, μια μεγάλη πλατεία της πρωτεύουσας της Σουηδίας όπου συχνάζουν νεαροί, περιθωριακά στοιχεία αλλά και μετανάστες. Οι αστυνομικές αρχές αφού πληροφορήθηκαν για «ένα σχέδιο επίθεσης εναντίον ανήλικων μεταναστών που δεν συνοδεύονταν στο κέντρο της Στοκχόλμης» ανέπτυξαν ισχυρές δυνάμεις επί τόπου με την παρουσία μονάδων αντιμετώπισης ταραχών και την επιτήρηση της περιοχής από αέρος, συγκεκριμένα από ελικόπτερα.
«Πέρασα από το σημείο, είδα μια ομάδα ανθρώπων ντυμένων στα μαύρα, να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους (…) και να αρχίζουν να χτυπούν τους ξένους» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Είδα τρεις ανθρώπους να κακοποιούνται» προσέθεσε.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Σουηδίας Άντερς Ίγκεμαν κατήγγειλε τις «ομάδες ρατσιστών που απειλούν και υποκινούν το μίσος σε δημόσιους χώρους» στις οποίες «πρέπει να απαντήσουμε με ισχύ».

Οι εντάσεις και τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας έχουν αυξηθεί στη Σουηδία, η οποία έχει δεχθεί περίπου 163.000 αιτήσεις για χορήγηση ασύλου κατά τη διάρκεια του 2015. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων σε κράτος μέλος της ΕΕ. Να σημειωθεί ότι προ ημερών η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην απέλαση 80.000 μεταναστών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Τα δύο μηνύματα στο Χ και η αντίδραση του δικηγόρου των διαβόητων αδελφών
Συναγερμός στο Κόβεντ Γκάρντεν
Οι αποκαλύψεις του BBC φέρνουν ανατροπές στην καριέρα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού
Τέλος στο αντάρτικο κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το 1984
Μέτρα κατά της καταναγκαστικής εργασίας παίρνει η Ουάσινγκτον
Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.