- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Θάνατος από αντισυλληπτικό χάπι στη Βρετανία
Δασκάλα, 21 ετών, κατέρρευσε στο σχολείο με συμπτώματα θρόμβωσης
Από αιφνίδια και μαζική πνευμονική εμβολή απεβίωσε η 21χρονη Φάλαν Κούρεκ, βοηθός δασκάλας, η οποία προκλήθηκε και οφείλεται στη λήψη αντισυλληπτικού χαπιού, όπως αναφέρεται στη σχετική ιατροδικαστική έκθεση.
Η 21χρονη Βρετανή κατέρρευσε στο σχολείο και μεταφέρθηκε σε Κέντρο Υγείας της περιοχής του Στάτφορντ. Η Φάλαν Κούρεκ διακομίστηκε στο ιατρικό κέντρο με έντονους πόνους στο στήθος και με συμπτώματα δύσπνοιας. Ο νοσοκόμος που την ανέλαβε απέδωσε τα συμπτώματά της σε μυϊκούς πόνους, πρότεινε τη λήψη αναλγητικών χαπιών και να επιστρέψει σπίτι της.
Ο ιατροδικαστής, ωστόσο, διαπίστωσε ότι η 21χρονη είχε συμπτώματα πνευμονικής εμβολής ενώ βρισκόταν στο Κέντρο Υγείας και εκτιμά ότι ο νοσοκόμος φέρει ευθύνη για τη λάθος διάγνωση. Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας διευκρίνισε ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης στο νοσοκομείο η Φάλαν ανέφερε ότι ένιωθε πόνο στο πόδι και ότι έπαιρνε αντισυλληπτικά χάπια για να έχει σταθερό κύκλο στην περίοδό της. Ο ιατροδικαστής είπε στον πατέρα της δασκάλας ότι η Φάλαν είχε ήδη υποστεί ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου και πέθανε τρεις ημέρες μετά. Ο προσωπικός γιατρός της εκλιπούσης διαβεβαιώνει ότι η Φάλαν είχε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις πριν της χορηγηθεί η συνταγή για το αντισυλληπτικό χάπι.

Το ιατρικό κέντρο του Στάτφορντ εμμένει ότι η εκλιπούσα πέρα από τους πόνους στο στήθος δεν είχε συμπτώματα ή άλλες ενδείξεις για πνευμονική εμβολή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Η κρίση ανέδειξε ένα βαθύτερο πρόβλημα για το ευρωπαϊκό αντισυστημικό κίνημα
Ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, παρουσίασε ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας
Η «Top Gun» εμφάνιση στο Νταβός προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και «έριξε» την ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας
Σκληρή επίθεση του Ουκρανού προέδρου στην ευρωπαϊκή αδράνεια από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Yποστηρίζει ότι η βύθιση οφείλεται σε αμέλεια και ανικανότητα του πληρώματος
Έντονη κριτική για τη δημιουργία ζωνών αποκλειστικά για ενήλικες στις premium θέσεις των τρένων TGV
Συγκίνηση μέσα στο εθνικό πένθος
Συντονισμός με ΗΠΑ, επιφυλάξεις Δανίας και συζητήσεις για νέες ρυθμίσεις ασφάλειας στην Αρκτική
Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης μετά τις δηλώσεις Τραμπ και το πλαίσιο συμφωνίας με το ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Ενέργειας Κρις Ράιτ ξεκαθαρίζει ότι η Ουάσιγκτον δεν θα παράσχει επιτόπια προστασία
«Πολύ καλές» οι συνομιλίες, είπε ο αμερικανός πρόεδρος
Προκαταρκτική έκθεση διαψεύδει την έκρηξη – Σε λειτουργία οι κινητήρες κατά τη συντριβή κοντά στην Άγκυρα
Δεσμεύσεις από ΗΠΑ μετά τη συνάντηση Λούτνικ–Σέφτσοβιτς, ενώ η ΕΕ «παγώνει» την έγκριση
Θα ικανοποιούσε τον Τραμπ οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς «ιδιοκτησία»;
Οι Δημοκρατικοί, οι Ρεπουμπλικανοί και η στάση του εκλογικού σώματος
Απευθείας πτήσεις Finnair προς Θεσσαλονίκη από Μάιο
Τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες
Ο Γερμανός καγκελάριος προειδοποιεί από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για τις γεωπολιτικές ανατροπές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.