Κοσμος

Τουρκία: Κι άλλες 35 συλλήψεις ο Ερντογάν

Όλοι αστυνομικοί ή άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
112642-250716.jpg
ΑΡΧΕΙΟΥ

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι συνελήφθησαν την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στην Τουρκία, στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας ενάντια στους υποστηρικτές του ιμάμη κ. Φετουλάχ Γκιουλέν.

Λεπτομερέστερα,  αστυνομικοί και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, ύποπτοι για «κατοχή στρατιωτικών και άλλων εμπιστευτικών εγγράφων», πιάστηκαν ταυτόχρονα σε 18 επαρχίες της Τουρκίας, κατηγορούμενοι ως οπαδοί του κ. Γκιουλέν, πρώην συμμάχου με τον ισλαμοσυντηρητικό πρόεδρο της χώρας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όμως τώρα τον έχει ανακηρύξει σε «υπ’ αριθμόν 1 εχθρό του λαού».

Από τα τέλη του 2013, ο Τούρκος πρόεδρος έχει κηρύξει πόλεμο στον ιμάμη -ο οποίος διευθύνει από τις ΗΠΑ ένα ισχυρό δίκτυο σχολείων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και επιχειρήσεων- επειδή εκείνος είχε αποκαλύψει μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς ενάντια στον ίδιο κι την οικογένειά του. Από τη μεριά του ο κ. Ερντογάν τού προσάπτει ότι δημιούργησε ένα «παράλληλο κράτος» για να τον ανατρέψει.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της Κυριακής, 1ης Νοεμβρίου, το κόμμα του κ. Ερντογάν, κερδίζοντας σχεδόν το 50% των ψήφων, είχε κατακτήσει ξανά την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.