Κοσμος

«Αλωνίζουν» οι Τούρκοι πράκτορες στη Γερμανία

Πόσοι είναι και τι κάνουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136075-310963.jpg

«6.000 πράκτορες έχει η τουρκική ΜΙΤ στη Γερμανία,  ξεπερνώντας και τη CIA ή οποιοαδήποτε άλλη ξένη μυστική υπηρεσία… Πρόκειται για οργισμένη συλλογή πληροφοριών μιας υπηρεσίας εκτός ελέγχου»., είπε σήμερα Τρίτη ο κ. Έριχ Σμιτ-Έενμποομ, ειδικός στο συγκεκριμένο τομέα, σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο. 

Άλλα ουσιώδη σημεία της συνέντευξης:

· Η γερμανική κυβέρνηση κάνει πολύ λίγα εναντίον της ΜΙΤ

· Η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να προστατεύσει καλύτερα τους Γερμανούς πολίτες τουρκικής καταγωγής από τoν χαφιεδισμό και την καταπίεση

· Αρχικά οι πράκτορες της ΜΙΤ παρακολουθούσαν τους Κούρδους, «αλλά τώρα έχουμε τελείως διαφορετικές πολιτικές συνθήκες στην Τουρκία» (υπονοώντας σαφώς ότι η ΜΙΤ παρακολουθεί μη φίλους του κ. Ερντογάν).

· Πρέπει να επανεξεταστεί η συνεργασία της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΒΝD) με την ΜΙΤ, επειδή η Τουρκία είχε αρχίσει να την παραβιάζει ήδη από το 2014 «όταν αρνιόταν ν΄ απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα της BND, σχετικά με το ποιος τζιχαντιστής μπήκε στην Τουρκία και μετά πήγε στα συριακά σύνορα.

Υπενθυμίζεται ότι ΜΙΤ θα πει Millî İstihbarat Teşkilâtı, δηλαδή Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας. Στη φωτογραφία ο επικεφαλής της, ο κ. Χακάν Φιντάν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ