Κοσμος

12 αδημοσίευτες φωτογραφίες του Τζορτζ Μπους όταν έσκασε η «βόμβα» της 11ης Σεπτεμβρίου

Η αμηχανία, η δυσκολία, η θλίψη στο πρόσωπο του Αμερικανού πρώην προέδρου

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
128031-288445.jpg

Όταν έσκασε η είδηση που άλλαξε τον κόσμο για το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και στο Πεντάγωνο ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους, βρισκόταν σε ένα νηπιαγωγείο στη Φλόριντα.

Ήταν μία από τις οδυνηρότερες ημέρες στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ και ήταν η ημέρα που καθόρισε τη θητεία του Μπους στον Λευκό Οίκο. Την επομένη των επιθέσεων ο Αμερικανός πρόεδρος κήρυξε τον πόλεμο στην τρομοκρατία, ο αμερικανικός στρατός εισέβαλε σε Αφγανιστάν και Ιράκ και ο Πατριωτικός Νόμος έδωσε πρωτοφανείς εξουσίες στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) όπως η συλλογή μεταδεδομένων όλων των τηλεφωνικών κλήσεων, πιστωτικών καρτών και στατικά χρήσης του ίντερνετ των Αμερικανών πολιτών. Ο Μπους δήλωνε αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση για τη μετά θάνατο δικαίωση των 2.000 και πλέον θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Ο Έρικ Ντρέιπερ ήταν ο προσωπικός φωτογράφος του Τζορτζ Μπους. Δώδεκα αδημοσίευτες φωτογραφίες εκείνης της ημέρας δόθηκαν στη δημοσιότητα έπειτα από αίτημα της ιστοσελίδας Frontline και βάσει του νόμου για την Ελευθερία της Πληροφόρησης.

image

image

Ο Μπους εικονίζεται μαζί με τα παιδιά στο σχολείο της Φλόριντα όπου ενημερώθηκε για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους και στη συνέχεια σε κλειστή αίθουσα του σχολείου όπου προετοιμάζεται για τις πρώτες δηλώσεις του προς τον αμερικανικό λαό.

image

image

Ο Αμερικανός πρόεδρος παρακολουθεί ειδήσεις από το γραφείο του στο Air Force One εν πτήσει προς τη στρατιωτική βάση Μπαρκσντέιλ της Λουιζιάνα. Στις φωτογραφίες στη βάση βρίσκεται με τον ανώτατο σύμβουλο Καρλ Ρόουβ και τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Άντριου Καρντ.

image

image

image

Ακολουθούν φωτογραφίες από την Κέντρο Επιχειρήσεων στον Λευκό Οίκο όπου βρίσκονται ο τότε αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι, η σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Κοντολίζα Ράις και η σύζυγός του Λόρα Μπους.

image

Και στις 20:30 ο Μπους απευθύνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό από τον Λευκό Οίκο και στη συνέχεια προεδρεύει συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας με τους Ντόναλντ Ράμσφελντ, Ντικ Τσέινι, Κοντολίζα Ράις, Άντριου Καρντ και άλλους αξιωματούχους.

image

image

image 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ