Κοσμος

Το πρώτο ταυτοποιημένο θύμα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες (εικόνες)

Αγωνία για τους αγνοούμενους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
124063-278378.jpg

Η Περουβιανή Αντέλμα Ταπία Ρουίς είναι το πρώτο θύμα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, της οποίας έχει δημοσιοποιηθεί η ταυτότητα.

Πρόκειται για 36χρονη κάτοικο Βρυξελλών με καταγωγή από το Περού και η οποία είχε πάει στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ το πρωί της Τρίτης για να αποχαιρετίσει συγγενείς του Βέλγου συζύγου της Κριστοφέρ Ντελκάμπ, ο οποίος έχει τραυματιστεί.

Ο αδελφός της Ρουίς, Φερνάντο Ταπία Κοράλ δήλωσε σε συνέντευξη ότι οι δίδυμες τετράχρονες κόρες του ζευγαριού την ώρα της έκρηξης ήταν έξω από τον χώρο της πύλης γιατί ήθελαν να παίξουν. Εκεί, τις είχε συνοδεύσει και ο Ντελκάμπ. Μετά τις εκρήξεις, ο Ντελκάμπ αναζήτησε την 36χρονη, αλλά δεν μπορούσε να την βρει.

Ο αδελφός της Ρουίς έγραψε στο Facebook: «Η σημερινή τραγωδία στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών άγγιξε την οικογένειά μου, όταν η αδελφή μου Αντέλμα Ταπία πέθανε κατά την τρομοκρατική επίθεση και δεν μπόρεσε να επιβιώσει της επίθεσης των τζιχαντιστών, επίθεση την οποία ποτέ δεν θα κατανοήσουμε».

image

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του Βρετανού Ντέιβιντ Ντίξον ζει την απόλυτη αγωνία. Ο ίδιος δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και ένα 24ωρο, από τότε δηλαδή που πήρε το μετρό για να πάει στην εργασία του στις Βρυξέλλες.

Ο Ντίξον, πρώην υπάλληλος των British Airways, εικάζεται ότι ήταν μέσα σε συρμό του Μετρό την ώρα της έκρηξης μέσα σε βαγόνι μεταξύ Μάλμπεκ και Σούμαν.

Η Marie Sutcliffe, αδελφή της συντρόφου του Ντίξον, δήλωσε σε συνέντευξη ότι η αδελφή της Σαρλότ όλη τη μέρα χθες και σήμερα την πέρασε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ψάχνοντάς τον, αλλά ακόμη δεν έχει βρει κανένα στοιχείο.

«Είναι πολύ λογικό να βρίσκεται μέσα στο άγχος. Είναι σε μια αναμονή διαρκείας, η οποία τσακίζει κόκκαλα και προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία» είπε η Sutcliffe στο ραδιόφωνο του BBC. 

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ