- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο αναρριχητής Άλεξ Χόνολντ σκαρφάλωσε ουρανοξύστη 101 ορόφων χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας
Δείτε πώς κατέκτησε σε ζωντανή μετάδοση τον εμβληματικό πύργο Ταϊπέι 101 σε μόλις 91 λεπτά
Ο Άλεξ Χόνολντ ανέβηκε στον ύψους 508 μέτρων ουρανοξύστη Taipei 101 χωρίς σχοινιά, ολοκληρώνοντας την πιο εντυπωσιακή αστική αναρρίχηση της καριέρας του.
Ο Αμερικανός αναρριχητής Άλεξ Χόνολντ κατάφερε να σκαρφαλώσει έναν ουρανοξύστη στην Ταϊβάν χωρίς σχοινί, ζώνη ή οποιοδήποτε μέσο ασφαλείας.
Ο ουρανοξύστης, γνωστός ως Taipei 101 λόγω των 101 ορόφων του, έχει ύψος 508 μέτρα και είναι κατασκευασμένος από ατσάλι, γυαλί και σκυρόδεμα, με αρχιτεκτονική που θυμίζει μπαμπού.
Ο Χόνολντ είναι παγκοσμίως γνωστός ως ο πρώτος άνθρωπος που ανέβηκε το El Capitan, τον κάθετο γρανιτένιο βράχο στο εθνικό πάρκο Γιοσέμιτι της Καλιφόρνιας, επίσης χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας.
Η ανάβαση είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Σάββατο, αλλά αναβλήθηκε λόγω βροχής.
Η προσπάθειά του στην Ταϊπέι μεταδόθηκε ζωντανά από το Netflix, το οποίο είχε ανακοινώσει ότι θα υπήρχε καθυστέρηση στο live σε περίπτωση ατυχήματος. Ο Χόνολντ ολοκλήρωσε την ανάβαση σε 1 ώρα και 31 λεπτά και τη γιόρτασε με μία λέξη: «Απίθανο».
Ο χρόνος του ήταν περισσότερο από δύο φορές ταχύτερος από τον μόνο άλλο άνθρωπο που έχει ανέβει τον πύργο: τον Γάλλο Αλέν Ρομπέρ, γνωστό ως «Spiderman», ο οποίος είχε φτάσει στην κορυφή σε τέσσερις ώρες, χρησιμοποιώντας όμως σχοινιά και ζώνη.
Η αντιπρόεδρος της Ταϊβάν, Σιάο Μπι-Κιμ, συνεχάρη τον Χόνολντ γράφοντας στο X: «Ομολογώ ότι κι εγώ θα ένιωθα άρρωστη βλέποντάς το, μετά βίας μπορούσα να παρακολουθήσω».
Στην κορυφή τον υποδέχτηκε η σύζυγός του, η οποία είχε εκφράσει ανησυχία για τον άνεμο και τη ζέστη κατά την ανάβαση.
Υπήρξε όμως και μια ακόμη «παρέμβαση»: όταν ο Χόνολντ έφτασε στον 89ο όροφο, θαυμαστές τον χαιρέτησαν μέσα από τα τζάμια, λίγα εκατοστά μακριά από τον ίδιο που κρεμόταν από την πρόσοψη.
Βίντεο της στιγμής ανέβηκε από τον Χόνολντ και το Netflix στο διαδίκτυο, δείχνοντάς τον να συνεχίζει απτόητος.
Ο Χόνολντ έχει πραγματοποιήσει πολλές ακραίες αναρριχήσεις στην καριέρα του. Το ντοκιμαντέρ για την ανάβασή του στο El Capitan, με τίτλο Free Solo, κέρδισε Όσκαρ.
(Με πληροφορίες BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ηλικία 16 ετών και 73 ημερών
Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι των ουραγών ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Αστέρα Τρίπολης
Ο Μέχντι Ταρέμι... άφησε τον νεαρό να εκτελέσει το πέναλτι, σε μια πολύ όμορφη στιγμή
Μια στροφή πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της Super League
Ραντεβού στο πεζοδρόμιο!
Συνολικά, από το 2000 μέχρι σήμερα, 82 άλογα έχουν χάσει τη ζωή τους
Ο πρώην προπονητής της εθνικής ανδρών αποθεώνει τη θαρραλέα στάση των αθλητριών: «Αξίζουν να ζουν ελεύθερες»
Ολοένα και περισσότερες ομάδες ενδιαφέρονται για τον Έλληνα διεθνή
Ποιο αντικείμενο ξεχώρισε
Η ανάρτηση για την απίθανη εμφάνιση της «Ένωσης»
Τι δήλωσε ο Έλληνας αστέρας των Μπακς
Απομακρύνεται το όνειρο των playoffs
Πλησιάσαμε κι άλλο την Τσεχία μετά τις νίκες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού
Τα αποτελέσματα της βραδιάς
Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική κόντρα στην Τσέλιε, την οποία «σκόρπισε» με 4-0 και είναι ένα βήμα πριν τα προημιτελικά του Conference League
Πέταξε ξανά στη στρατόσφαιρα ο Μόντο
Η Μονακό των πολλών προβλημάτων έκανε την έκπληξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.