- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O 60χρονος «Spiderman της Γαλλίας» σκαρφάλωσε σε ουρανοξύστη και συνελήφθη (βίντεο)
Το μήνυμα για την ηλικία αλλά και το κλίμα
Spiderman της Γαλλίας: Χειροπέδες στον Alain Robert μετά την ανάβαση σε ουρανοξύστη 48 ορόφων χωρίς εξοπλισμό.
Ο Alain Robert, γνωστός και ως «Spiderman της Γαλλίας» συνελήφθη από τις αρχές όταν έφτασε στην κορυφή ενός ουρανοξύστη, τον οποίο είχε ανέβει χωρίς να διαθέτει εξοπλισμό.
Ο άνδρας θέλησε να σκαρφαλώσει στους 48 ορόφους του κτιρίου για να γιορτάσει τα 60 του χρόνια και να στείλει το δικό του μήνυμα. Ο Alain Robert ανέβηκε στο Tour TotalEnergies στην επιχειρηματική περιοχή Défense χωρίς σχοινιά ή λουριά και δήλωσε στο Reuters: «Θέλω να στείλω στους ανθρώπους το μήνυμα ότι το να είσαι 60 χρονών δεν είναι τίποτα. Μπορείς ακόμα να κάνεις αθλητισμό, να είσαι δραστήριος, να κάνεις υπέροχα πράγματα. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου πριν από αρκετά χρόνια ότι όταν θα έφτανα τα 60, θα ανέβαινα ξανά σε αυτόν τον πύργο γιατί τα 60 συμβολίζουν την ηλικία συνταξιοδότησης στη Γαλλία και σκέφτηκα ότι θα ήταν μια ωραία πινελιά». Ο κ. Robert πρόσθεσε ότι στόχος της αναρρίχησης ήταν επίσης η ευαισθητοποίηση για την υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με το Reuters.
Ο «Spiderman» της Γαλλίας έχει ανέβει στο Tour TotalEnergies πολλές φορές στο παρελθόν. Αυτή τη φορά, του πήρε μόλις 60 λεπτά για να φτάσει στην κορυφή, όπου τον περίμεναν αστυνομικοί. Ο Alain Robert έχει ανέβει ακόμη στην κορυφή του Burj Khalifa του Ντουμπάι, του ψηλότερου κτηρίου στον κόσμο.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Spiderman» της Γαλλίας συλλαμβάνεται, αφού συνηθίζει να κάνει ακροβατικά χωρίς να έχει προειδοποιήσει τις αρχές ή να έχει την απαιτούμενη άδεια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανεκπαίδευτοι «χειρουργοί» χρησιμοποιούν σκουριασμένα εργαλεία, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες παιδιά
Όταν κάποιοι στη Δύση επιχαίρουν με τη στρατιωτική αποτυχία των ΗΠΑ
Οργή και καταγγελίες για καθυστερήσεις στις έρευνες σε εργοστάσια
Τι άλλο είπε ο Κρίστιαν «King» Κομπς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.