Κοσμος

O 60χρονος «Spiderman της Γαλλίας» σκαρφάλωσε σε ουρανοξύστη και συνελήφθη (βίντεο)

Το μήνυμα για την ηλικία αλλά και το κλίμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Spiderman της Γαλλίας, Alain Robert
Ο Spiderman της Γαλλίας, Alain Robert © Youtube / The Independent

Spiderman της Γαλλίας: Χειροπέδες στον Alain Robert μετά την ανάβαση σε ουρανοξύστη 48 ορόφων χωρίς εξοπλισμό.

Ο Alain Robert, γνωστός και ως «Spiderman της Γαλλίας» συνελήφθη από τις αρχές όταν έφτασε στην κορυφή ενός ουρανοξύστη, τον οποίο είχε ανέβει χωρίς να διαθέτει εξοπλισμό

Ο άνδρας θέλησε να σκαρφαλώσει στους 48 ορόφους του κτιρίου για να γιορτάσει τα 60 του χρόνια και να στείλει το δικό του μήνυμα. Ο Alain Robert ανέβηκε στο Tour TotalEnergies στην επιχειρηματική περιοχή Défense χωρίς σχοινιά ή λουριά και δήλωσε στο Reuters: «Θέλω να στείλω στους ανθρώπους το μήνυμα ότι το να είσαι 60 χρονών δεν είναι τίποτα. Μπορείς ακόμα να κάνεις αθλητισμό, να είσαι δραστήριος, να κάνεις υπέροχα πράγματα. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου πριν από αρκετά χρόνια ότι όταν θα έφτανα τα 60, θα ανέβαινα ξανά σε αυτόν τον πύργο γιατί τα 60 συμβολίζουν την ηλικία συνταξιοδότησης στη Γαλλία και σκέφτηκα ότι θα ήταν μια ωραία πινελιά». Ο κ. Robert πρόσθεσε ότι στόχος της αναρρίχησης ήταν επίσης η ευαισθητοποίηση για την υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με το Reuters.

Ο «Spiderman» της Γαλλίας έχει ανέβει στο Tour TotalEnergies πολλές φορές στο παρελθόν. Αυτή τη φορά, του πήρε μόλις 60 λεπτά για να φτάσει στην κορυφή, όπου τον περίμεναν αστυνομικοί. Ο Alain Robert έχει ανέβει ακόμη στην κορυφή του Burj Khalifa του Ντουμπάι, του ψηλότερου κτηρίου στον κόσμο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Spiderman» της Γαλλίας συλλαμβάνεται, αφού συνηθίζει να κάνει ακροβατικά χωρίς να έχει προειδοποιήσει τις αρχές ή να έχει την απαιτούμενη άδεια. 

'French Spiderman' climbs Paris skyscraper to mark 60th birthday

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY