Αθλητισμος

NBA: Οι Χόρνετς θέλουν την Χάρντινγκ για head coach

Αν «κλείσει» η συμφωνία θα γίνει η πρώτη βασική προπονήτρια σε ομάδα στην ιστορία της Λίγκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
NBA: Οι Χόρνετς θέλουν την Χάρντινγκ για head coach
NBA: Οι Χόρνετς θέλουν την Χάρντινγκ για head coach © ΑΠΕ-ΜΠΕ

NBA: Οι Χόρνετς θέλουν γυναίκα για head coach - Αν γίνει η συμφωνία με την Λίντσεϊ Χάρντινγκ, θα γίνει η πρώτη βασική προπονήτρια σε ομάδα στην ιστορία της Λίγκας

Οι Σάρλοτ Χόρνετς ζήτησαν και έλαβαν άδεια για συνέντευξη από την προπονήτρια της ομάδας G-League των Σακραμέντο Κινγκς, Λίντσεϊ Χάρντινγκ για την τεχνική ηγεσία της ομάδας, όπως ανέφεραν το ESPN και το The Athletic.

Η Χάρντινγκ μόλις ολοκλήρωσε την πρώτη της σεζόν ως head coach των Στόκτον Κινγκς (θυγατρική των Σακραμέντο Κινγκς) και έγινε η πρώτη γυναίκα που αναδείχθηκε προπονήτρια της χρονιάς στο G League. Οι Στόκτον Κινγκς σημείωσαν το καλύτερο ρεκόρ (24-10) στο πρωτάθλημα, αλλά αποκλείστηκαν από τα playoffs την Κυριακή μετά την ήττα με 114-107 από τους Οκλάχόμα Σίτι Μπλους (θυγατρική των Θάντερ) στοον μονό τελικό της Δυτικής Περιφέρειας.

Η πρώτη head coach σε ομάδα NBA στην ιστορία της λίγκας

Εάν αναλάβει τη δουλειά στη Σάρλοτ, θα γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής προπονητής ομάδας του NBA -- ή οποιασδήποτε ομάδας στα τέσσερα μεγάλα αθλητικά πρωταθλήματα των ΗΠΑ/Καναδά.

Οι Χόρνετς ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι ο Στιβ Κλίφορντ θα τερματίσει τη δεύτερη θητεία του ως προπονητής της ομάδας στο τέλος της σεζόν. Οι Χόρνετς με ρεκόρ 19-59 έχουν το τρίτο χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ.

Η 39χρονη Χάρντινγκ, ήταν το νούμερο 1 στο Draft του 2007 στο WNBA ερχόμενη από τον Ντιουκ και αφού είχε πρώτα κερδίσει το Naismith National Player of the Year. Πέρασε εννέα σεζόν στο WNBA, παίζοντας γκαρντ για τους Μινεσότα Λινξ (2007-08), Ουάσινγκτον Μύστικς (2009-10), Ατλάντα Ντριμ (2011-12), Λος Άντζελες Σπαρκς (2013-14), Νιου Γιόρκ Λίμπερτι (2016) και Φοίνιξ Μέρκιουρι (2016).

Σε 270 αγώνες καριέρας, είχε μέσο όρο 9,8 πόντους, 4,0 ασίστ και 2,9 ριμπάουντ.

Η καριέρα της Χάρντινγκ περιελάμβανε επίσης θητείες σε Τουρκία, Λιθουανία και Ρωσία.

Η Χάρντινγκ εργάστηκε ως προπονήτρια ανάπτυξης για τους Φιλαδέλφεια 76ερς και τους Κινγκς πριν αναβαθμιτεί σε βοηθό προπονητή για το Σακραμέντο την περασμένη σεζόν.

Η Χάρντινγκ είναι επίσης επί του παρόντος επικεφαλής προπονήτρια της εθνικής ομάδας γυναικών του Μεξικού, αφού ξεκίνησε τη διεθνή προπονητική της καριέρα με την εθνική ομάδα γυναικών του Νοτίου Σουδάν το 2021.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ