- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία: Nίκη στο φιλικό με 2-0 και πρωταγωνιστή τον Κωνσταντέλια
Εύκολη επικράτηση για την Εθνική
Εύκολα η Ελλάδα με «λάμψη» Κωνσταντέλια
Μια καλή «προπόνηση» και ευκαιρία για δοκιμές απ’ την πλευρά του Γκουστάβο Πογιέτ, ενόψει του τελευταίου αγώνα της προκριματικής φάσης με τη Γαλλία (21/11) και πολύ περισσότερο ενόψει play off, προσέφερε στην Εθνική Ελλάδος το αποψινό φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία στη Ριζούπολη, με τη «γαλανόλευκη» ομάδα να επικρατεί άνετα με 2-0.
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Εθνικής Ανδρών, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής ανοίγοντας το σκορ με ένα υπέροχο γκολ στο 10’, ενώ το δεύτερο τέρμα της Ελλάδας σημείωσε ο Γιακουμάκης στο 29’, σκοράροντας για 4η φορά στην 20ή συμμετοχή του με τα εθνικά χρώματα.
Ο αγώνας
Η Ελλάδα μπήκε με πολύ μεγάλη όρεξη στο παιχνίδι και μόλις στο 6ο λεπτό είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της, όταν το φάουλ του Μπακασέτα «σταμάτησε» στο αριστερό δοκάρι του Γουντ.
Στο 10’ ο Κωνσταντέλιας, στο ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών, βρήκε και το πρώτο του γκολ. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πήρε την κόντρα απ’ τα αριστερά και με υπέροχη, φαλτσαριστή σέντρα-σουτ αιφνιδίασε απόλυτα τον Γουντ που δεν περίμενε την πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στην αριστερή γωνία του για το 1-0 της Ελλάδας.
Στο 12’ ο Γκάρμπετ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αλλά ο Βλαχοδήμος έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά στο χαμηλό σουτ που επιχείρησε ο μέσος της Νέας Ζηλανδίας και μπλόκαρε σταθερά.
Λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου η Ελλάδα έφτασε και σε δεύτερο γκολ με τον Γιώργο Γιακουμάκη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα στο 29’ απ’ τα αριστερά, ο Κουρμπέλης πήρε την καρφωτή κεφαλιά, ο Μάικλ Γουντ απέκρουσε με το ένα χέρι, όμως ο φορ της Ατλάντα Γιουνάιτεντ που καιροφυλαχτούσε με κοντινή προβολή έκανε το 2-0.
Στο 32’ ο Κωνσταντέλιας έβγαλε μία υπέροχη ασίστ προς τον Γιακουμάκη, όμως το «σκαφτό» πλασέ του πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια, ενώ στο 36’ το δυνατό σουτ του Μπακασέτα πέρασε λίγο άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα «έπεσε» λόγω και των πολλών αλλαγών που έγιναν, με την Ελλάδα να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και να διαχειρίζεται το προβάδισμά της. Στο 72’ το σουτ του Μάνταλου πέρασε άουτ, ενώ στο 76’ ο Τσιμίκας είχε άλλη μία καλή στιγμή, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ολυμπιονίκης του Ρίο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση
Πλέον είναι κοντά στο να κατακτήσουν την κορυφή του έκτου ομίλου
Ένα άλμα ήταν αρκετό για να αποδείξει ξανά την ανωτερότητά του στο άλμα εις μήκος
Ο Σέρβος τεχνικός φαίνεται πως κοιτάζει ήδη λύσεις με αθλητικότητα και εμπειρία από υψηλό επίπεδο
Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ ενεργοποίησε τη ρήτρα αποδέσμευσης που υπήρχε στο συμβόλαιο του Γάλλου σέντερ
Συμμετείχε σε τελική φάση Μουντιάλ μετά από 24 χρόνια με μεγάλες προσδοκίες
Μπορεί να δημιουργηθεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά δίδυμα του πρωταθλήματος με την απόκτησή του
Ο άλλοτε μέσος της Ρεάλ και νυν τεχνικός της Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε οδηγήθηκε στο χειρουργείο
Τι υποστηρίζει δημοσίευμα από τη Σερβία
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ματέους Κούνια - Αγωνία για τον τραυματισμό του Ραφίνια
Ο Σαϊμπαρί σκόραρε μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης στέλνοντας τους Αφρικανούς στην κορυφή του 3ου ομίλου
Ιστορική νίκη με το γρηγορότερο γκολ της διοργάνωσης - Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Η ανάρτηση του «δικεφάλου» στα social media για τον Ρουμάνο τεχνικό
Η πρώτη νίκη της σεζόν για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη
Με αφορμή την εμφάνιση του στο εναρκτήριο ματς της Πορτογαλίας
Στον καλλιτεχνικό χώρο ο Έλληνας τενίστας είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Stiopkyn»
15 μέλη της αποστολής δεν έλαβαν την απαραίτητη άδεια εισόδου για να εισέλθουν σε αμερικανικό έδαφος
Μεξικό 1970: Το τελευταίο καλοκαίρι της ποδοσφαιρικής αθωότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.