Αθλητισμος

Ντεσάν: «Δεν θα είναι ίδια η ομάδα κόντρα στην Ελλάδα»

Τι δήλωσε ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός πριν το ματς με την Εθνική μας

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ntesan

Ντιντιέ Ντεσάν: Τι δήλωσε ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός πριν το ματς με την Εθνική μας

Η Γαλλία διέλυσε το Γιβραλτάρ με 14-0 σε μια αναμέτρηση με πολλά ρεκόρ… αλλά και γκρίνιας για την διάσταση του σκορ από τους «Τρικολόρ». Η ομάδα του Ντεσάν είχε 8 διαφορετικούς σκόρερ. Ο Εμπαπέ πέτυχε χατ-τρικ, ο Εμερί πέτυχε γκολ στο ντεμπούτο του με την Εθνική ως ο νεότερος που έχει φορέσει τη φανέλα της Γαλλίας.

Ο Ντεσάν αφήνει πίσω τη νίκη αυτή, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση με την Εθνική μας αύριο το βράδυ. Ανέφερε μάλιστα πως η ενδεκάδα δε θα είναι ίδια με αυτή που παρατάχθηκε κόντρα στο Γιβραλτάρ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γάλλου προπονητή:

«Είναι μια επιπλέον απόλαυση. Ήδη έχουν γίνει πολλά, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Πέρα από τη νίκη αυτού του αγώνα, στην προετοιμασία, είπαμε στον εαυτό μας ότι υπήρχαν δύο επιλογές: να κερδίσουμε παίζοντας καλά και να κερδίσουμε παίζοντας πολύ καλά.

Είναι καλό που κάναμε πράγματα ώστε να ήταν πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες με ρώτησαν στο ημίχρονο ποιο ήταν το ρεκόρ. Έκαναν ό,τι ήταν απαραίτητο για να το ξεπεράσουν και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Δεν πρέπει να το ευτελίζουμε, ακόμα κι αν αντιμετωπίζαμε μια ομάδα που ήταν πιο αδύναμη στα χαρτιά και έμεινε με δέκα παίκτες.

Κάναμε τα πάντα για να κάνουμε αυτό το σκορ τόσο σημαντικό. Αυτή είναι η φιλοδοξία που υπάρχει σε αυτή την ομάδα, υπάρχουν πάντα απαιτήσεις που μπορεί να είναι μεγαλύτερες. Είναι ωραίο που οι παίκτες ολοκληρώνουν αυτές τις προκλήσεις σχεδόν κάθε φορά.

Αν υπάρχει μια λέξη που δεν χρησιμοποιώ ποτέ στο ποδόσφαιρο, αυτή είναι η λέξη «βεβαιότητα». Βαθιά «πεποίθηση», ναι, για την ποιότητα, την ικανότητα, το ταλέντο, την ψυχική κατάσταση, που μας οδηγούν να κάνουμε ό,τι κάναμε μέχρι τώρα. Πρέπει να εκτιμάς κάθε στιγμή, κάθε νίκη.

Είναι ήσυχα ματς στον πάγκο, όπου διασκεδάζουμε πολύ, γιατί βλέπουμε και τους παίκτες που το απολαμβάνουν να δείχνουν μεγάλη συμμετοχή. Δεν πρόκειται να χτίσουμε πάνω σε αυτό το ματς, αλλά είναι ένα βήμα, με ρεκόρ, πολύ καλά γκολ, το χατ-τρικ από τον Κιλιάν (Μπαπέ), το πρώτο γκολ από τον Γουόρεν (Ζαίρ-Εμερι).

Δεν θα ψάξω για αρνητικά σημεία. Το μόνο, προφανώς, είναι ο τραυματισμός του Γουόρεν. Αν μπορούμε να περιμένουμε αλλαγές την Τρίτη στην Ελλάδα; Δεν θα είναι η ίδια ομάδα, αυτό είναι σίγουρο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ