Αθλητισμος

Παίκτης του NFL κατέρρευσε μετά απο σύγκρουση με αντίπαλο

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παίκτης του NFL κατέρρευσε μετά απο σύγκρουση με αντίπαλο
© EPA/TANNEN MAURY

NFL - Ντάμαρ Χάμλιν: Κατέρρευσε εν ώρα αγώνα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - Η κατάσταση της υγείας του

παίκτης των Buffalo Bills του αμερικανικού ποδοσφαίρουΝτάμαρ Χάμλιν, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από σύγκρουση και νοσηλεύευεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 24χρονος παίκτης του NFL κατέρρευσε μετά από σύγκρουση με αντίπαλο κατά τη διάρκεια του πρώτου τετάρτου ενός αγώνα με τους Cincinnati Bengals και αφού έλαβε ιατρική φροντίδα στο γήπεδο για πάνω από 30 λεπτά προτού μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο.

Terrifying football moment as Bills' Hamlin collapses after tackle

Το NFL διέκοψε τον αγώνα, περίπου μία ώρα μετά το συμβάν, παρά το γεγονός οτι οι αγώνες σπάνια αναστέλλονται λόγω τραυματισμού.

Ο Χίγκινς έπεσε πάνω στον Χάμλιν με όλη την ταχύτητα που είχε αναπτύξει και φάνηκε να τον χτυπάει στο κεφάλι και στο στήθος. Ο Χάμλιν σηκώθηκε γρήγορα, έκανε δύο βήματα και τελικά ξαναβρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο. 

Ο Τζόρντον Ρούνεϊ, εκπρόσωπος του Χάμλιν, έγραψε στο Twitter: «Οι ζωτικές του λειτουργίες έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό και τον νάρκωσαν για να βάλουν έναν αναπνευστικό σωλήνα στο λαιμό του. Αυτήν τη στιγμή υποβάλλεται σε εξετάσεις. Θα παρέχουμε ενημερώσεις όταν τις έχουμε».

Doctor discusses injury to Bills’ Damar Hamlin

Η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kάθι Χότσουλ είπε: «Προσευχόμαστε για τον Ντάμαρ Χάμλιν. Οι καρδιές μας είναι με την οικογένειά του, τους αγαπημένους του και ολόκληρη την κοινότητα των Buffalo Bills»

Οι οπαδοί που παρευρέθηκαν στο στάδιο Paycor, οι οποίοι είχαν μείνει σιωπηλοί κατά την εξέλικη του περιστατικού, χειροκροτούσαν καθώς το ασθενοφόρο μετέφερε τον τραυματισμένο παίκτη.

Περίπου 100 ποδοσφαιρόφιλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι θέλοντας να ενημερωθούν για την κατάστασή του.

Πάντως το ατύχημα του Χάμλιν είναι το πιο πρόσφατο μιας σειράς σοβαρών τραυματισμών αυτή τη σεζόν που έχουν προκαλέσει εκ νέου επικρίσεις κατά του NFL σχετικά με την ασφάλεια των παικτών και το πρωτόκολλο που ακολουθείται για την επιστροφή τους στους αγώνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ