Αθλητισμος

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο Φράνκο Χάρις, πρωταγωνιστής της πιο «διάσημης» στιγμής στην ιστορία του NFL (βίντεο)

Λίγες μέρες πριν αποσυρθεί η φανέλα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η άψογη υποδοχή
O Φράνκο Χάρις με το 32 © Focus on Sport/Getty Images/Ideal Image

NFL: Πέθανε ο Φράνκο Χάρις - Η φάση που έμεινε στην ιστορία 

Πέθανε ο fullback του NFL, Φράνκο Χάρις, πρωταγωνιστής της «άψογης υποδοχής» που θεωρείται η πιο εμβληματική φάση στην ιστορία του αθλήματος, σε ηλικία 72 ετών.

Ο γιος του Χάρις, Ντοκ, δήλωσε στο Associated Press ότι ο πατέρας του απεβίωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν δόθηκε καμία αιτία θανάτου. Ο θάνατός του έρχεται δύο ημέρες πριν από την 50ή επέτειο του παιχνιδιού που βοήθησε να έρθούν οι Steelers στην ελίτ του NFL και τρεις ημέρες πριν το Πίτσμπουργκ αποσύρει το νούμερό του –32– κατά τη διάρκεια τελετής στο ημίχρονο του αγώνα με τους Raiders.

Ο εκλιπών έτρεξε για 12.120 γιάρδες και κέρδισε τέσσερα δαχτυλίδια Super Bowl με τους Pittsburgh Steelers τη δεκαετία του 1970, μια δυναστεία που ξεκίνησε όταν ο Χάρις αποφάσισε να κυνηγήσει μια «χαμένη» πάσα του Τέρι Μπράντσο κατά τη διάρκεια ενός τελευταίου δευτερολέπτου σε έναν αγώνα πλέι οφ με το Oakland το 1972. Ο Χάρις άρπαξε την μπάλα κυριολεκτικά πριν πέσει στο χορτάρι και έτρεξε 42 γιάρδες χαρίζωντας στους Steelers την πρώτη τους νίκη στα πλέι οφ στην τετραετή ιστορία της ομάδας.

«Αυτή η φάση αντιπροσωπεύει πραγματικά τις ομάδες μας τη δεκαετία του '70», δήλωσε ο Χάρις μετά την ψηφοφορία για την «Άψογη Υποδοχή» ως την καλύτερη φάση στην ιστορία του NFL κατά τη διάρκεια της επετειακής σεζόν για τα 100 χρόνια του πρωταθλήματος το 2020.

The Immaculate Reception

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ