Αθλητισμος

Μουντιάλ 2022: Ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης η Γερμανία, 1-1 με την Ισπανία (εικόνες, βίντεο)

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση των ποδοσφαιρικών υπερδυνάμεων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μουντιάλ 2022, Ισπανία – Γερμανία 1-1: Ισοφάρισε στο 83ο λεπτό η νασιονάλμανσαφτ και μένει σε τροχιά πρόκρισης - Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία στον 5ο όμιλο.

Ο Νίκλας Φίλκρουγκ χάρισε στη Γερμανία έναν πολύτιμο βαθμό απέναντι στην Ισπανία, η οποία αγωνίζεται για την επιβίωσή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Οι ελπίδες της Γερμανίας να φτάσει στη φάση των νοκ άουτ είχαν λάβει μια ανέλπιστη σανίδα σωτηρίας νωρίτερα την Κυριακή, όταν η Κόστα Ρίκα κέρδισε την Ιαπωνία, ενώ οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα σήμαινε ότι ενδεχόμενη ήττα από την Ισπανία θα την έβγαζε εκτός διοργάνωσης.

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ χρειάζεται ακόμα να νικήσει την Κόστα Ρίκα στον τελευταίο της αγώνα του Ομίλου Ε και ελπίζει ότι η Ιαπωνία δε θα πετύχει νέα νίκη σοκ, αυτή τη φορά κόντρα στην Ισπανία, αλλά τουλάχιστον γνωρίζει ότι οι ελπίδες της να περάσει στους 16 του Μουντιάλ 2022 είναι ακέραιες μετά τη λήξη του ματς στο στάδιο Αλ Μπαΐτ.

Η Ισπανία, η οποία λίγο έλειψε να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο όταν ο τερματοφύλακας Μάνουελ Νόιερ γύρισε το σουτ του Ντάνι Όλμο στο δοκάρι, προηγήθηκε μετά από 62 λεπτά, όταν ο αναπληρωματικός Αλβάρο Μοράτα έκανε μια υπέροχη κίνηση κοντά στο δοκάρι μετά από τη σέντρα του Τζόρντι Άλμπα.

Η Γερμανία εφόρμησε προς τα εμπρός και ο Φίλκρουγκ της έδωσε τον πολυπόθητο πόντο επτά λεπτά πριν από το τέλος, όταν βρέθηκε ακάλυπτος και εξαπέλυσε ένα ασταμάτητο τελείωμα, πάνω από τον Ισπανό τερματοφύλακα Γιουνάι Σιμόν.

Ο Αλβάρο Μοράτα πανηγυρίζει έχοντας ανοίξει το σκορ στο τελικό 1-1 της Ισπανίας με τη Γερμανία για το Μουντιάλ 2022 © EPA/Friedemann Vogel

Ο Λιρόι Σανέ παραλίγο να κερδίσει το ματς για τη Γερμανία στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά έμεινε στόχου καθώς έτρεξε στο τέρμα και η μπάλα βρέθηκε εκτός ελέγχου.

Μουντιάλ 2022: Zωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης η Γερμανία, 1-1 με την Ισπανία – Συνθέσεις και η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Ισπανία: Σιμόν, Άλμπα (82΄Μπαλντέ), Λαπόρτ, Ρόδρι, Καρβαχάλ, Μπούσκετς, Γκάβι (66' Γουίλιαμς), Πέδρι, Όλμο, Φεράν (54' Μοράτα), Ασένσιο (66' Κόκε)

Γερμανία: Νόιερ, Κέρερ (70' Κλόστερμαν), Ρίντιγκερ, Ζίλε, Ράουμ (87' Σλότερμπεκ), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (85' Χόφμαν), Μίλερ (70' Φούλκουργκ), Γκιντογκάν (70' Σανέ), Μουσιάλα

Φίλαθλοι της Ισπανίας στο στάδιο Αλ Μπαΐτ του Κατάρ, όπου διεξήχθη ο αγώνας του 5ου ομίλου για το Μουντιάλ 2022 © EPA/Georgi Licovski

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

Ισπανία    4

Κόστα Ρίκα 3

Ιαπωνία    3

Γερμανία   1

(Με πληροφορίες του BBC Sport)