Αθλητισμος

Μουντιάλ 2022: Μεγάλη νίκη για το Μαρόκο, 2-0 κόντρα στο Βέλγιο (βίντεο)

Νέο αποτέλεσμα - σοκ σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο γεμάτο εκπλήξεις

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μουντιάλ 2022: Το Μαρόκο επιβλήθηκε με 2-0 του Βελγίου για τον 6ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ - Προβάδισμα πρόκρισης για τους Μαροκινούς.

Το Μαρόκο προκάλεσε το τελευταίο σοκ σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που εκτυλίσσεται γεμάτο εκπλήξεις κερδίζοντας το Βέλγιο με σκορ 2-0, χάρη στα γκολ των Αμπντελαμίντ Σαμπίρι και Ζακάρια Αμπουκλάλ.

Ο τερματοφύλακας του Βελγίου, Τιμπό Κουρτουά, έφταιξε για το πρώτο γκολ, επιτρέποντας ανεξήγητα το χτυπημένο με φάλτσο φάουλ του Σαμπίρι να τον νικήσει στο κοντινό του δοκάρι, 17 λεπτά πριν το τέλος.

Αλλά ολόκληρη η ομάδα του Βελγίου πλήρωσε το τίμημα για μια κακή εμφάνιση.

Μπορεί μεν η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να κυριάρχησε στην κατοχή, οι καθαρές ευκαιρίες ωστόσο ήταν λίγες και όχι ιδιαίτερα σοβαρές.

Το Μαρόκο αντίθετα να πέτυχε το κερασάκι στην τούρτα μιας σπουδαίας απόδοσης στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Αμπουκλάλ εκτόξευσε την πάσα του Χακίμ Ζιγέχ στην οροφή των διχτυών στις καθυστερήσεις.

Πανηγυρισμοί στη Ντόχα μεταξύ των φιλάθλων του Μαρόκου έπειτα από το σπουδαίο 2-0 κόντρα στο Βέλγιο © EPA/Moahamed Messara

Το γκολ πυροδότησε ξέφρενους πανηγυρισμούς στις εξέδρες του σταδίου Αλ Τουμάμα από χιλιάδες οπαδούς του Μαρόκου, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει θορυβώδη ατμόσφαιρα από την αρχή.

Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι το Μαρόκο βρίσκεται πάνω από το Βέλγιο στην κορυφή του Ομίλου ΣΤ με τέσσερις βαθμούς, με την Κροατία και τον Καναδά να συναντώνται στο δεύτερο πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι του ομίλου, στις 18:00, σήμερα Κυριακή.

Απογοήτευσε τους οπαδούς του το Βέλγιο μετά την αναπάντεχη ήττα από το Μαρόκο © EPA/Moahamed Messara

Μουντιάλ 2022: Μεγάλη νίκη για το Μαρόκο - 2-0 κόντρα στο Βέλγιο - Οι συνθέσεις και η βαθμολογία του 6ου ομίλου

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιλερντ, Βερτόνγκεν, Καστάνιε, Ονάνα, Βίτσελ, Τ. Αζάρ, Ντε Μπρόινε, Ε.Αζάρ, Μπατσουαγί

Μαρόκο (Ρεγκραγκούι): Μπόνο, Χακίμι, Αζέρ, Σάις, Μαζραουιί, Ουνάχι, Άμραμπατ, Αμαλάχ,  Ζιγέχ, Μπουφάλ, Εν-Νεσίρι

Η βαθμολογία στον όμιλο ΣΤ

Μαρόκο 4 (2 αγώνες)
Βέλγιο 3 (2 αγώνες)
Κροατία 1 (1 αγώνας)
Καναδάς 0 (1 αγώνας)

(Με πληροφορίες του BBC Sport)